Поділитись:

"Континіум" продав "Львіввугіллю" палива на 41 мільйон гривень

Четвер, 17 листопада 2016, 16:16
«Континіум» продав «Львіввугіллю» палива на 41 мільйон гривень

ДП "Львіввугілля" 4 і 14 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ "Нафтотрейд ресурс" палива на 40,60 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель". До кінця року поставлять 1,80 млн л дизельного палива за 19 грн., 200 тис л бензину А-92 за 21 і 100 тис л бензину А-95 за 22 грн за літр, – пишуть "Наші гроші".

Дизель і бензин А-95 коштують на 7 % і 4 % дешевше за середні роздрібні ціни, які, за даними "OilNews", зараз становлять відповідно 20,54 грн і 23,04 грн за літр. Виробником палива є ВАТ "Мозирський нафтопереробний завод" (Білорусь).

Спершу акцептували по черзі ТОВ "Альянс Ойл Україна", ПП "Окко-Бізнес Контракт" і ТОВ "Техойл Рітейл". Однак усі вони не подали довідку про непритягнення за корупційні правопорушення і корисливі злочини та інші папери, тож були відхилені. За дизельним лотом різниця між переможцем і найдешевшою пропозицією "Альянс Ойл Україна" становала 22 %.

"Нафтотрейд ресурс", створений десять років тому, почав вигравати тендери лише в лютому цього року. Відтоді він отримав дерпідрядів у "ВДЗ" на 884,54 млн грн та у "Прозорро" на 225,56 млн грн.

Фірма зареєстрована в Луцьку на вул. Кременецькій, 38, де прописана низка фірм із групи "Континіум", зокрема "Вог Рітейл".

Із січня засновником "Нафтотрейд ресурсу" є Юрій Йоржик, який також керував ТОВ "Ойл карт центр". До нього засновниками були Віктор Леуш та Валентин Цьось.

Леуш є міноритарним акціонером "Банку інвестицій та заощаджень" власників "Континіуму" Степана Івахіва, Сергія Лагура, Сергія Корецького, Петра Димінського та Євгена Єремеєва – брата покійного лідера групи Ігоря Єремеєва.

Цьось керує ТОВ "Завод "Галичина", що колись належало Івахіву, а тепер записане на фірму "Вест Оіл Груп Холдінг Б.В." і ТОВ "Дукат", теж пов'язані з "Континіумом"

Єдиним дорожчим конкурентом було ТОВ "Львів-Петроліум", яким керує Сергій Естремський. Фірма належить Ірині Шпег, фірмі "Лугор естаблішмент" (Ліхтенштейн) і ТОВ "Фірма Авіс" Естремського і Вікторії Дубельт.

У 2002 р. "Львів-Петроліум" виступив одним із співзасновників, а Естремський – директором ТОВ "ЗНГ-ЛП". Іншим співзасновником компанії стало СП у формi ТОВ українсько-англiйське "Захiдна нафтова група", що належало Єремеєву, а пізніше Івахіву.

"Львів-Петроліум" і "Захiдна нафтова група" були партнерами у вказаній фірмі до 2008 р., згодом власники змінилися. Наразі частки мають є "Нафтотрейд Ресурс" і ПП "Сол-ЛТД", співзасновником якого є ТОВ "Континіум".

Надрукувати
мітки:
коментарів