Поділитись:

У Франції – серія протестів через перемогу Макрона: є загиблі (відео)

Понеділок, 25 квітня 2022, 08:52
У Франції – серія протестів через перемогу Макрона: є загиблі (відео)

У неділю, 24 квітня, кілька сотень демонстрантів протестували проти переобрання Еммануеля Макрона в деяких містах Франції. Мітинги відзначилися інцидентами в Ренні, а також у Парижі.

Про це повідомляє ZN.UA. 

У центрі Ренна зібралися лише декілька сотень протестувальників, попри значне розміщення поліцейських по периметру. У руках тримали банери із написами «Те, що ми не отримаємо з виборчих урн, ми отримаємо це з вулиць», а потім пішли процесією під вигуки «Макрон також воює з нами та з його поліцією» або «Падіння держави, ментів та фашистів».

За словами префектури, яка заборонила демонстрацію, протестувальники підпалили кілька сміттєвих баків, змусивши пожежників тричі втрутитися. Поліція застосувала сльозогінний газ.

У центрі Парижа від 250 до 300 демонстрантів протестували під вигуки «Макрона геть», іноді стикаючись із поліцією. Вони скандували «Марін Ле Пен – це огидно» та «Ману Макрон – це огидно» на площі Республіки в оточенні великої кількості поліції.

Також відомо, що на тлі заворушень в столиці Франції після завершення другого туру президентських виборів загинули двоє людей. Причиною стала відмова підкоритися поліцейським, яких масово задіяли до підтримання правопорядку на вулицях столиці. Автомобіль з майбутніми жертвами інциденту стояв у центрі міста припаркованим у неправильному напрямку.

«Уздовж площі Верт-Галант на Пон-Неф у неправильному напрямку був припаркований автомобіль, поліція під’їхала, щоб проконтролювати присутніх у транспортному засобі, наставивши на нього автоматичну зброю. Водій на повній швидкості помчав у бік правоохоронців. Поліцейські негайно почали стріляти», – розповів свідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів