Поділитись:

У Луцьку волонтери формують аптечки для бійців на передову (відео)

П'ятниця, 13 травня 2022, 14:15
У Луцьку волонтери формують аптечки для бійців на передову (відео)

У Луцьку волонтери вирішили самі формувати аптечки для військових за натівськими стандартами. Часто гуманітарна допомога з-за кордону надходить уроздріб, й нерідко наші воїни отримують не весь необхідний пакунок для першої медичної допомоги. Тож, аби заощадити дорогоцінний час бійців на передовій, в тилу вирішили одразу укомплектовувати аптечки.

Про те, як це відбувається, йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Відколи рашисти вступили на українську землю, українці згуртувалися, як ніколи. Активна волонтерська діяльність організувалася і в Луцьку. З перших днів війни команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» долучилася до гуманітарної допомоги. Окрім пакунків із їжею та засобів гігієни для постраждалих цивільних, команда допомагає і військовим.

У Луцьку волонтери формують аптечки для бійців на передову (відео)

Як розповів депутат Луцької міської ради Михайло Наход, ще на початку військових дій, коли стало зрозуміло, що нашій армії потрібна допомога, вони звернулися до друзів зі США і вони придбали й передали військовим спеціальні тактичні аптечки.

Крім тактичних аптечок, часто у вантажах від закордонних партнерів медикаменти надходять уроздріб. Тож, за прикладом тактичних аптечок, команда «СВІДОМИХ» вирішила самостійно пакувати їх для наших воїнів.

«Найнеобхіднішим все ж таки є турнікет. Це має бути ось такий бандаж, який військовий зможе накласти самостійно. Мають бути знеболювальні ліки, які швидко можна прийняти. Ножниці... Ці всі речі в нас є, і для того, щоб мати більше аптечок і щоб хлопці отримували на передову, ми вирішили формувати їх самостійно і формувати в такі ось медичні сумки», – розповіла депутатка Алла Надточій.

Перед тим, як формувати аптечки для військових, волонтери проконсультувалися з лікарями.

Волонтер Володимир Павлюк додає: військова тактична аптечка відрізняється від аптечки, яка є в кожного в автомобілі. Укомплектовуючи аптечку для військових, вони рівняються на стандарти, які затверджені НАТО чи іншими європейськими країнами, аби в комплект входило усе необхідне для першої медичної допомоги.

На сьогодні команді вдалося сформувати десятки аптечок, і вони вже відправилися для бійців на передову. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів