Поділитись:

В Україні виробництво кукурудзи зросте, а сої знизиться на 7,5%

Неділя, 27 травня 2018, 13:30

Прогнози стосовно виробництва сої від Міжнародної зернової ради в 2018/19 МР складають 3,7 млн тонн, що на 0,3 млн тонн менше, порівняно з 2017/18 МР, обсяги експорту знизяться на 0,1 млн тонн і становитимуть 1,2 млн тонн.

Про це повідомляють в "Українській аграрній асоціації", – пише "LandLord". Разом з цим прогнозується зростання виробництва кукурудзи на 3,3 млн тонн.

"Нові прогнози Міжнародної зернової ради кажуть, що в 2018/19 МР загальне виробництво зернових в Україні становитиме 63,5 млн тонн, що на 2,2 млн тонн більше попереднього маркетингового року. Такий ріст має забезпечити зростання виробництва кукурудзи на 3,3 млн тонн, в той час як обсяги пшениці знизяться на 0,8 млн тонн. Загальний експорт зернових зросте на 1,5 млн тонн, внутрішнє споживання знизиться. Прогнози стосовно загального виробництва були знижені для ЄС, Казахстану, Росії та США. У той же час, очікується ріст виробництва в Аргентині, Австралії та Канаді", — йдеться у повідомленні.

За травневими прогнозами обсяги торгівлі зерновими, порівняно з минулим маркетинговим роком, зростуть на 6 млн тонн, за рахунок зростання обсягів для пшениці (+1млн тонн) та кукурудзи (+ 5 млн тонн).

"Нові прогнози Міжнародної зернової ради стосовно світового виробництва зерна в 2018/19 МР на 2 млн тонн нижчі, ніж в 2017/18 МР. Загалом, зараз експерти оптимістичніше оцінюють виробництво — на рівні 2089 млн тонн, тоді як в квітні вони становили 2088 млн тонн. Основною причиною для річного зниження стали нижчі очікування виробництва курудзи в Бразилії", — кажуть в аналітичному департаменті УАК.

Прогнози щодо світового виробництва за місяць для сої зросли на 1 млн тонн. Проте, порівняно з результатами минулого маркетингового року, обсяги зростуть на 20 млн тонн. Такий прогноз був поставлений, в основному, спираючись на аналіз для Аргентини (+17 млн тон), Бразилії (+2 млн тонн), Індії (+1,5 млн тонн), Китаю (+0,7 млн тонн).

Надрукувати
мітки:
коментарів