Поділитись:

Білл Гейтс порадив, на яких сайтах варто "позависати"

Субота, 27 січня 2018, 19:02
Білл Гейтс порадив, на яких сайтах варто «позависати»

Відомий американський підприємець, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс назвав чотири прекрасних, на його думку, інтернет-ресурса для отримання нових знань.

"Коли в дитинстві я хотів дізнатися що-небудь поза шкільною програмою, я відкривав свою енциклопедію World Book. І це найкраще, що я міг зробити. Сьогодні все, що вам потрібно, це просто вийти в Інтернет", - написав Гейтс у колонці для Time, повідомляє "Новое время".

За словами підприємця, в мережі є багато хороших ресурсів, однак Гейтс пропонує звернути увагу на чотири його улюблених сайти, що дозволяють продовжити навчання.

Академія Хана

"Короткі відеоролики Академії Хана - відмінний спосіб стати розумнішим лише за декілька хвилин. Мої діти використовували цей ресурс для своїх занять, а я користуюся ним, щоб згадати теми, які я не вивчав з часів середньої школи. Їх відеоролики допомагають розібратися в будь-чому, починаючи з базової арифметики і закінчуючи складними темами, такими як електротехніка", - говорить Гейтс.

Code.org

"Я думаю, кожен міг би почерпнути користь, навчившись писати хоча б базовий код. Навіть якщо ви не використовуєте це у своєму повсякденному житті, комп'ютерна наука змушує нас мислити абстрактно і вирішувати конкретні проблеми. Code.org - приголомшливий ресурс для людей будь-якого рівня підготовки".

The Great Courses від The Teaching Company

"Одним з моїх улюблених джерел цікавих лекцій є The Teaching Company. Вони публікують лекції неймовірних професорів, які можуть ділитися знаннями майже з кожної теми, про яку ви можете подумати. Коли я подорожую, то завжди беру з собою хоча б один зі своїх дисків з їхніми лекціями".

Big History Project

"Якщо ви можете назвати себе вічним студентом, вам варто звернути увагу на Big History Project. Цей безкоштовний онлайн-курс дає вам всебічний погляд на історію Всесвіту від Великого Вибуху до сьогодні", - зазначає Білл Гейтс.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 травня 2023
23 травня 2022
20 жовтня 2021
18 травня 2021
12 травня 2021
15 лютого 2021
16 вересня 2020
06 червня 2020
24 червня 2019
07 листопада 2018