Поділитись:

ПриватБанку присвоїли кредитний рейтинг uaАA

Понеділок, 02 січня 2017, 10:37

Рейтинговий комітет РА "Стандарт-Рейтинг" ухвалив рішення про присвоєння ПАТ "КБ "ПриватБанк" довгострокового кредитного рейтингу на рівні uaАА. Банк з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками.

Як зазначається у повідомленні "Стандарт-Рейтинг", націоналізація банку відбувалась відповідно до чинного законодавства, її процес є успішно завершеним. Ризики та переваги, які несе в собі націоналізація банку, прив'язані до кредитних рейтингів держави, які є високими.

Оцінюючи забезпеченість ПриватБанку власним капіталом, Агентство бере до уваги початок рекапіталізації банку державою та вважає, що у цьому процесі значну роль відіграє платоспроможне бажання і дії держави, спрямовані на забезпечення банку власним та регулятивним капіталом. Після завершення докапіталізації ПриватБанк деякий час буде знаходитись у стані надлишкової ліквідності, що позитивно відобразиться на його здатності миттєво виконувати свої зобов'язання.

На думку "Стандарт-Рейтинг", правління та Наглядова рада ПриватБанку оперативно створені з висококваліфікованих та загальновизнаних у світі фахівців банківської справи. Частина членів правління банку мали досвід роботи на керівних посадах у ПриватБанку в минулому, що гарантує суттєве зменшення операційних ризиків через людський фактор.

рейтинговий комітет РА "Стандарт-Рейтинг" прийняв рішення про присвоєння ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" (код ЄДРПОУ14360570) довгострокового кредитного рейтингу на рівні uaАА

Надрукувати
мітки:
коментарів