Поділитись:

Вибори чи перевибори: Вусенко назвала 2 варіанти розвитку подій в Луцькраді

Вівторок, 14 березня 2017, 10:30
Вибори чи перевибори: Вусенко назвала 2 варіанти розвитку подій в Луцькраді

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко анонсувала зібрання позачергової сесії, а також окреслила два плани розвитку подій в раді, які можуть призвести до виборів нового міського голови або перевиборів міської ради.

Про це вона заявила на оперативній нараді 14 березня.

Юлія Вусенко зауважила, що на 15 березня призначена сесія Луцької міської ради.

"Було кілька зустрічей в комітетах Верховної Ради. Дуже прикро констатувати той факт, що ми затягуємо вибори цим затягуванням проведення сесії, і голосування за рішення встановлення факту, і звільнення з посади Луцького міського голови", – зауважила секретар міськради.

Вона додала, що якби сесія 24 лютого відбулася, то вибори міського голови могли би бути призначені на 30 квітня.

Юлія Вусенко назвала 2 можливі варіанти розвитку подій в раді.

"Профільний комітет Верховної Ради завтра буде мати засідання о 15 годині дня. Я надіюся, що депутати Луцької міської ради все ж таки прийдуть на сесію і винесуть це питання. Ми домовилися, що у факсовому режимі такий проект рішення буде їм наданий. В такому разі ми можемо розраховувати на вибори Луцького міського голови вже 11 червня", – озвучила перший варіант секретар міської ради.

"Другий варіант – якщо сесія не збирається, відповідно до законодавства, голова ОДА може зробити подання про розпуск Луцької міської ради. Його можуть розглянути 22 березня на наступному профільному комітеті", – зауважила Вусенко.

Таким чином, каже секретар міськради, фактично в один і той самий термін в Луцьку можуть відбутися або вибори міського голови, або перевибори до міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів