Поділитись:

З квітня знову подорожчає електроенергія

Неділя, 19 березня 2017, 15:12

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1 % замість раніше затвердженого зниження на 5,8 %.

Про це сказано в матеріалах комісії до засідання 23 березня, повідомив на свій сторінці у фейсбуці голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Згідно з матеріалами, оптово-ринкову ціну (ОРЦ) на II-IV квартали планують затвердити в розмірі 1354,98 грн / МВт-год (без ПДВ).

Зі слів Вовка, необхідність збільшення ОРЦ пов'язана з необхідністю забезпечення стабільної роботи енергосистеми країни, яка потребуює імпорту енергетичного вугілля за кордоном. В тому числі через економічну блокаду ОРДЛО.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і необхідність його придбання за кордоном за ціною до $ 100 / тонна", – написав він.

У проекті рішення комісії зазначається, що прогнозний баланс електроенергії на 2017 рік, затверджений 3 березня, передбачає споживання ТЕС і ТЕЦ країни 26 млн 541,6 тис. тонн вугілля. В тому числі його імпорт в поточному році очікується в обсязі 5,6 млн тонн, в т.ч. в II-IV кварталах – 5,302 млн тонн.

ОРЦ впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів.

Надрукувати
мітки:
коментарів