Поділитись:

"Собачі справи": чи за правилами лучани вигулюють тварин (фото)

Неділя, 14 травня 2017, 16:00

Лучани дуже люблять собак. Але чи всі вони прибирають за своїми улюбленцями – це вже зовсім інше питання. А потерпають від цього усі містяни – клумби та газони часто перетворюються на "мінні поля", а в парках і скверах малечі просто небезпечно гуляти.

Чи знають лучани про спеціально призначені місця для вигулу собак та чи прибирають за своїми улюбленцями їх власники, "Конкурент" запитав у містян.

Лєна:

В Луцьку в нас немає місць для вигулу собак, тому людям, де доведеться, там і вигулюють. Це потрібно врегулювати на законодавчому рівні – штрафувати і щоб люди прибирали всі екскременти від своїх собак, як це робиться в Європі. Потрібно, щоб були спеціальні урни, і коли люди вигулюють собак, вони повинні брати із собою мішечки, лопатки, щоб всі ці справи утилізувати. А оскільки в нас немає таких місць, то люди вигулюють, де завгодно. У мене був собака, я його вигулювала і прибирала за ним.

Катя і Аня:

Насправді я не маю ніяких домашніх тваринок. Але ми і не чули, що тут є такі місця. Мені здається, що в нас такого немає. У парках ніхто не прибирає за своїми собаками. Всі так роблять. Це потрібно врегульовувати. По-перше, це реклама. По-друге, це мають бути якісь закони, будуть зобов'язувати людей, які мають домашніх улюбленців, прибирати за ними і таке інше. Це вже більш на законодавчому рівні, мабуть. Якщо є закони, а люди не дотримуються їх, то штрафувати треба. Відпочиваєш собі у парку, а тут...самі розумієте. Це нікому не подобається!

Віра:

Улюбленець пані Віри, якого немає, де  вигулювати><span class=Улюбленець пані Віри, якого немає, де вигулювати

Немає ніякої інформації, де у Луцьку можна вигулювати собак. Ніде такої інформації не чула. І не знаєш, куди ту собаку повести, чесне слово. Це має підніматися на міському рівні. Місто має вирішити, де щось зробити. В нас тут в центрі клумба є, і всі ті місцеві собаки, і бездомні туди йдуть. Але ж то не вихід. По місту нічого такого не видно. В основному собаки вже навчені, вони знають, куди йти – під дерева десь, біля "Батьківщини" там клумба... В основному туди ходять. Але це дуже погано! Треба інформувати людей, де можна вигулювати.

Лєна:

У мене собаки немає, але часто у парках трапляються люди, які не прибирають за своїми улюбленцями. Варто це врегулювати суворіше. Можливо, потрібні якісь об'яви, оголошення про спеціально відведені місця для вигулу собак.

Інна:

Не знаю, чи є такі місця, бо собаки не маю. У парку часто трапляються люди, які не прибирають після собак. Ми ж не закордоном, в нас немає культури. Нам багато чого потрібно врегулювати. Як заставити людей не курити в громадських місцях? Я не знаю, треба вирішувати, як. Хай можновладці вирішують, ми ж їх вибирали, зарплату даємо ми ж, податки сплачуємо, то хай вони і думають.

Петро:

Питання щодо вигулу собак у нас не врегульоване. Ось в мене в кишенях є кульки, тому що мені дуже незручно, коли мій собака... В Луцьку є багато собачок. Є безпритульні, але є багато тих, хто тримають собачок. Дуже прикро дивитись, коли іноді так виходять, вигулюють і не прибирають. Дуже неприємно. Є галявинки, на яких діти гуляють, люди ходять... І коли приходиш – "ляп", і просто неприємно. Треба якось виховувати, але я не знаю, як це робити. Я думаю, що потрібно штрафувати за таке. Наскільки я знаю, в Європі є такі галявинки, обмежені території, де собак вигулюють. В мене в Іспанії знайомі є, то там собаки ходять, де хочуть, в них корм стоїть біля магазинів, в них стоять миски з водою мало не біля кожного магазину, але там не побачиш, щоб десь валялась, вибачте, какашка.

За ним прибирають - господар з мішечком)><span class=За ним прибирають - господар з мішечком)

Надрукувати
мітки:
коментарів