Поділитись:

"Чи є закон не досконалий? Є", – Порошенко про е-декларування

Неділя, 14 травня 2017, 19:10

Президент України Петро Порошенко позитивно оцінює впровадження е-декларування, хоча не приховує, що закон є недосконалим.

Про це він заявив під час прес-конференції 14 травня.

Президент зазначає, що впровадження цієї реформи дозволило українцям побачити статки 2 мільйонів українських можновладців, щоб потім мати змогу спитати: "А де ти взяв будинок, машину, за рахунок яких джерел ти це профінансував?"

"І кримінальна відповідальність, якщо ти не зможеш пояснити суспільству джерел походження своїх статків", – зауважує Петро Порошенко.

"З цієї точки зору я вважаю, що це безпрецедентна реформа, якої немає в жодній країні Євросоюзу", – додає він.

Зі слів Президента, е-декларації сьогодні використовують для перевірки суддів, які йдуть до Верховного суду. Також їх використовують при кадрових призначенням, в тому числі конкурсні комісії.

Петро Порошенко зазначає, що закон є недосконалий і додає, що найближчим часом буде розроблено законопроект, щоб вдосконали систему.

"Але як я наголошував, це буде працювати з 2018 року. Зараз це не впливає на жодного громадянина і ми зробимо все для того, щоб знайти порозуміння і щоб закон про електронні декларації виконував ту функцію, яка була на нього покладена", – підсумував Президент.

Надрукувати
мітки:
коментарів