Поділитись:

Чим в Європі гірше, ніж в Україні (фото)

Автор: Василь Бідун |
Неділя, 28 травня 2017, 07:40

Всім привіт! Нещодавно вперше в житті мені випала нагода побувати за кордоном. За три дні з дружиною ми об'їхали три країни Європейського Союзу – Польщу, Чехію та Німеччину й відвідали три міста.

Під час цієї подорожі мені насамперед хотілося з'ясувати: а як же ж насправді живуть в тій омріяній Європі і невже там насправді так добре, як ми звикли вважати.

Майже одразу після того, як ми покинули українські землі, на очі мені натрапили велетенські пропелери на ніжках, які крутилися поблизу дороги. Вони навіювали відчуття жаху. Ніколи не бачив нічого подібного у нас. Цікаво, для чого чіпляти таке? Хтось мені казав, що ці пропелери виробляють електроенергію. Але я не повірив. Думаю, що їх європейці все-таки понаставляли для того, щоб лякати туристів.

Велетенські пропелери, які навіюють жах><span class=Велетенські пропелери, які навіюють жах

Не можу не згадати європейські дороги. Якщо в нас водії мають можливість відточувати свою майстерність, маневруючи між численними ямками та горбами, то в тих місцях, де я подорожував, такої можливості немає. Ямок там я не помітив. І це, як на мене, дуже небезпечно. В будь-який момент ти ризикуєш втратити пильність чи задрімати і бац…потрапив у халепу.

Ще одна дивина – з обох боків дороги оточують височезні стінки. І кому взагалі на думку спало зробити таке? Це ж позбавляє можливості насолоджуватися навколишніми краєвидами: не видно ні дерев, ні полів. А пояснення, що це щити, які не дають шуму від автомобілів поширюватися на навколишні поселення, вважаю дурницею. От в нас же ж їздять без щитків. І нікому нічого не шумить. Хіба не так?

Коли проїжджаєш повз якесь із містечок чи сіл поза межами рідної країни – ледве не з відчуттям нудоти думаєш: куди я потрапив? Якісь "зализані" одноманітні будиночки з "гладенькими" подвір'ячками. Ніякого смаку. А де ж мистецтво? Де політ фантазії? У нас заїдь в село: кожна хата особлива. Одна похилена в один бік, мохом вкрита, інша – в другий бік, надщерблена в кількох місцях. Куди не глянь – всюди відголоски історії, колоритність, мистецькі вкраплення.

Довелося мені також побувати в парку столиці Чехії – Праги. І що ви думаєте? Кошмар. Величезну зелену територію повністю викосили, пообщипували зелені насадження. Гола зона залишилася. Навіщо ж так знущатися з природи? Хай би буяли чагарники й натуральна кропивка, річки хай би вкривалися густючими водоростями. Ех…В наших умільців європейцям вчитися й вчитися.

Парк в Празі...><span class=Парк в Празі...

...і я там><span class=...і я там

А це Центральний парк Луцька...><span class=А це Центральний парк Луцька...

...ну, ви зрозуміли.><span class=...ну, ви зрозуміли.

Коротше кажучи, надивився я на все це і вирішив: ніде так не добре, як вдома!

Ніде так не добре, як вдома!

Надрукувати
мітки:
коментарів