Поділитись:

"У Луцьку є ріст вуличної злочинності", – Олег Кічук

Субота, 10 червня 2017, 10:00

У Луцьку спостерігається зростання вуличної злочинності. Для того, щоб показник зменшити, в місті хочуть встановити найближчим часом до 150 відеокамер спостереження.

Про це в інтерв'ю діловому виданню Волині "Конкурент" розповів начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук.

Із його слів, відеокамери спостереження в різних районах міста або взагалі відсутні, або працюють лише онлайн в режимі без запису, або поганої якості, яка не дозволяє розпізнати обличчя та характерні прикмети порушника чи злочинця.

"На даний час у нас є співпраця з міською радою. Вони обіцяють до червня цього року прокласти оптоволокно (оптоволокно використовується для передачі відеосигналу – К.) і в Луцьку вже мають бути встановлені до 150 відеокамер. Коли я виступав перед депутатати Луцької міської ради, то наводив один простий приклад – в одному з міст обласного центру стоїть біля 160 камер хорошої якості. Відсоток розкриття крадіжок майже 60-70 %.

Коли ми в Луцьку виїжджаємо на злочин, то або камери відеоспостереження взагалі відсутні, або висить муляж, або камера працює онлайн в режимі без запису, або стоять дуже дешеві камери, на яких видно лише силует, а обличчя та характерних прикмет не видно. На мою особисту думку, коли місто буде перекрито відеокамерами, з'явиться своєрідна профілактика злочинів. Люди знатимуть, що інформація з цих камер буде поступати в чергову частину Луцького відділу поліції. Ми зможемо тоді піднімати архів, аналізувати і проводити роботу з розкриття цих видів злочину", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЧАЛЬНИК ЛУЦЬКОЇ ПОЛІЦІЇ: "РЕФОРМУВАТИ МІЛІЦІЮ ТРЕБА БУЛО"

Надрукувати
мітки:
коментарів