Поділитись:

Суд щодо Поліщука допитав ректора луцького "політеху"

Середа, 14 червня 2017, 12:55
Суд щодо Поліщука допитав ректора луцького «політеху»

Судові засідання, де розглядалися адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, вчинені депутатом Луцької міської ради Ігорем Поліщуком, перенесли у зв'язку з долученням до матеріалів справ нових документів, а також допитом свідка.

Слухання протоколів відбулося у середу, 14 червня, в Луцькому міськрайонному суді в 11:00 та 11:30.

Нагадаємо, що Поліщуку висувають звинувачення в незаконному використанні інформації, що стала відома особі у зв'язку з виконанням службових повноважень, та в порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У березня 2017 року прокуратура Волині викрила депутата Луцькради у вчиненні адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією. Згодом портал "Четверта влада" повідомив, що зазначеним депутатом Ігор Поліщук, який пізніше підтвердив складення на нього протоколів. Із його слів, всі звинувачення пов'язані із запитом, який він озвучив на сесії щодо проникнення посторонніх осіб в кабінет ректора ЛНТУ Петра Савчука.

Так, під час першого слухання до матеріалів справ була долучена заява свідка зі сторони відповідача, ректора ЛНТУ Петра Савчука.

"...надаю згоду на публічне використання депутатом Поліщуком Ігорем Ігоровичем інформації, котра стала йому відома під час виконання взятих на себе зобов'язань за договором про надання юридичних послуг від 18 червня 2016 року", – зазначено в документі.

Адвокат Ігоря Поліщука Віктор Веремчук зазначив, що така згода може бути як усною, так і письмовою. "В нашому випадку виявилося, що вона була письмовою. Особа не несе будь-якої відповідальності за розголошення будь-якої інформації, що носить адвокатську таємницю", – мовив він.

Прокурор, ознайомившись із заявою, наголосив, що має сумнів щодо дати складання та написання цієї заяви. "Крім того, ми бачимо, що вказана заява ніде не зареєстрована, а тому я просив би суд не приєднувати її до матеріалів справи", – наголосив прокурор.

Адвокат Богдан Ульчак відповів, що заява є належним письмовим документом. "З огляду на те, що це є позицією нашого захисту (що не мало місце жодного факту будь-якого порушення в діях нашого підзахисного), то прошу долучити до справи", – підкреслив він.

На запитання судді Андрія Сівчука про те, чи його це підпис, Петро Савчук відповів ствердно. "На перший погляд мій. Пам'ятаю, що підписував. Дати я не можу пам'ятати, але таке можливо", – наголосив він.

Під час другого слухання свідок Петро Савчук зазначив, що офіційного доступу до матеріалів провадження не здійснив, тому що чекав активності від слідчих органів. "На жаль, не було ніяких активних дій з боку слідчих – абсолютна пасивність. А зі свого боку я теж не проявляв активності",

Також Петро Савчук сказав, що до Ігоря Поліщука, аби він прямо чи опосередковано посприяв в якості депутата Луцькради у вирішенні питань, не звертався.

Суд, заслухавши сторони та допитавши свідка, призначив наступні судові засідання відбудуться в четвер, 15 червня, о 17:00.

Надрукувати
мітки:
коментарів