Поділитись:

"Спеціалістів", які "хімічать" з виділенням землі для атошників, звільнятимуть, – начальник Держземагенства Волині

П'ятниця, 04 березня 2016, 11:56
«Спеціалістів», які «хімічать» з виділенням землі для атошників, звільнятимуть, – начальник Держземагенства Волині

Працівників земельного відомства, які вимагають гроші з учасників АТО за сприяння у виділенні земельних ділянок вживатимуть дисциплінарні заходи – аж до звільнення.

Про це під час засідання робочої групи з питань надання земельних ділянок учасникам АТО повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

"Стало відомо, що у Волинській області учасникам антитерористичної операції на Сході пропонують "нібито сприяння та допомогу" у виділенні земельних ділянок, звісно ж за окрему винагороду. Я вже неодноразово чув про такі випадки", – наголосив Василенко.

Він підкреслив, що такі випадки вже мали місце у Шацькому та Володимир-Волинському районах.

Начальник Держгеокадастру Волині звернувся до представників громадських організацій учасників АТО, аби вони повідомляли про такі випадки.

"До таких спеціалістів, які вимагають гроші з учасників АТО за сприяння у виділенні земельних ділянок будемо вживати дисциплінарні заходи, аж до звільнення", –підкреслив Василь Василенко.

"Прошу, інформуйте мене особисто про такі "пропозиції", якщо це працівники земельного відомства, чи люди зі сторони – ми обов'язково повідомимо правоохоронні органи, а своїх – звільнятимемо", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЙЖЕ ЧОТИРИ ТИСЯЧІ АТОШНИКІВ ІЗ ВОЛИНІ ОТРИМАЮТЬ ОБІЦЯНІ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ

В області встановлена вартість розробки документації для учасників АТО на рівні 700–900 гривень, а для родин загиблих – безкоштовно. Утім відомо, що окремі фірми вимагають 1300–1500 гривень за виготовлення проектної документації, у тому числі з родин загиблих. Після втручання Василенка, низці родин уже повернули кошти.

"Конкуренція на ринку таких послуг велика, в області працює близько 80 підприємств та проектних організацій. Не можете працювати на пільгових умовах для учасників АТО? Є інші, які візьмуться. Окрім того, у нас є деякі правові важелі впливу на нечесні фірми", – зазначив Василь Василенко.

Також начальник ГУ Держгеокадастру в області попросив повідомляти, якщо органи місцевого самоврядування пропонують і надають учасникам АТО ділянки, якими складно користуватися – на болоті або ж далеко від доріг чи основних ліній комунікацій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024