Поділитись:

На Волині хочуть відновити річковий флот

Середа, 09 березня 2016, 13:05
На Волині хочуть відновити річковий флот

На Волині приватний інвестор має намір закупити річкові катери та баржі до них і здійснювати переправу піску до Луцька річкою Стир. До слова, саме так його возили в радянські часи.

Така інформація прозвучала під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волиньради під час розгляду питання "Про звернення Рожищенської районної ради щодо питань користування надрами ТзОВ "Німб-7", – повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Рожищенська райрада просить головну представницьку владу області відмінити рішення про надання гірничого відводу підприємству "Німб-7" під розробку Крижівського родовища пісків. Рожищенські депутати мотивували своє рішення тим, що підприємство порушує екологічне законодавство та руйнує дорогу "Луків-Рожище".

Крім того, існують проблеми зі сплатою податків. Як повідомив заступник голови Рожищенської РДА Ігор Шкільний, до бюджетів усіх рівнів "Німб-7" боргує понад 240 тисяч гривень.

Підтримати рішення Рожищенської райради пропонував депутат Сергій Котюк. Між тим, голова комісії Василь Столяр нагадав колезі, що він, як підприємець, якихось півроку тому також був у конфлікті з рожищанами.

Комісія заслухала й позицію представників підприємства. Ті повідомили, що "Німб-72 не працює вже упродовж року. Причин декілька: ускладнене видобування піску, який знаходиться на рівні грунтових вод та заборона перевозити пісок дорогою від Лукова до Рожищ.

Зі слів голови Луківської сільської ради Лариси Забожчук, це підприємство – єдине, що здійснює діяльність на території Луківської сільської ради і попри те, що має борги перед нею, поступово їх гасить.

Підприємці кажуть, що подумували над тим, аби закрити підприємство, але знайшли інвестора, який має намір закупити річкові катери та баржі до них і переправляти пісок до Луцька по річці Стир. До слова, саме так його возили в радянські часи.

Постійна комісія обласної ради виявила бажання виїхати на місце видобування піску і розібратися, чи порушують підприємці законодавство. За підсумками комісії розглянуть звернення Рожищенської райради ще раз.

Крім цього, комісія заручиться висновками фіскальної служби та екоіспекції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09