Поділитись:

У Луцьку – пікет військової прокуратури (фото)

Четвер, 19 травня 2016, 12:52

Більше 50 учасників бойових дій зібралися біля військової прокуратури в Луцьку на мітинг із вимогами припинити переслідування бійців 51-ої бригади.

Акція відбулася 19 травня, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Учасник громадської організації "Волинська спілка ветеранів АТО" Юрій Дмитрук розповів, що на мітинг зібралися представники різних бойових підрозділів.

Із його слів, активісти приготували лист до військового прокурора, підписаний спілками учасників АТО. У листі вказані основні вимоги до військового прокурора. Зокрема, перегляд справи по бійцях 51-ої бригади, припинити переслідування та повернути справи на Волинь.

Нагадаємо, що більшість кримінальних справ військовослужбовців 51-ої бригади передали в інші області для розгляду справ.

Також активісти вимагають за фактом незаконного кримінального переслідування провести внутрішнє розслідування частини і передати матеріали у прокуратуру.

До слова, подібні акції на підтримку бійців 19 травня проходять у Львові та Києві.

Як стверджують пікетувальники, сьогодні – єдиний мирний мітинг біля прокуратури. Мовляв, далі активісти вдаватимуться до радикальних дій.

Активісти передали лист військовому прокурору та зареєстрували його. На відповідь активісти чекатимуть місяць – такий термін вони дали військовій прокуратурі для залагодження проблеми. Після чого пообіцяли, що "це – останнє мирне пікетування" та просили "залишити хлопців в спокої".

Після пікетування військової прокуратури мітингувальники вирушили до Адміністративного суду на справу щодо поновлення скандального майора Олександра Волошина.

Надрукувати
мітки:
коментарів