Поділитись:

Стало відомо, хто може очолити Генеральне Консульство Польщі у Луцьку

Середа, 05 жовтня 2016, 13:02
Стало відомо, хто може очолити Генеральне Консульство Польщі у Луцьку

Ймовірним кандидатом на посаду Генерального консула Республіки Польща у Луцьку є Вєслав Мазур, який нині очолює Генеральне Консульство у Львові.

Кандидатуру пана Мазура затвердили на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня 2016 року.

Судячи з протоколу, на засіданні були присутні 10 членів Сейму, а також сам кандидат. Після представлення кандидата та запитань від депутатів, голова комісії Міхал Дворчик оголосив закрите голосування, за підсумками якого Веслав Мазур отримав позитивний висновок.

Кандидатуру Веслава Мазура підтримав також представник Міністерства закордонних справ Польщі Ян Дзедзічак.

"Я переконаний, що пан Вєслав Мазур є дуже хорошим кандидатом, щоб взяти на себе обов'язки Генерального консула Республіки Польща в Луцьку. В Україні він провів 8 років, і був там у найдраматичніший момент для країни. Він знає Україну, специфіку польсько-українських відносин", – зауважив представник МЗС.

Зауважимо, що свої рекомендації комісія надсилає до Міністерства закордонних справ, яке й приймає кінцеве рішення. Фінальний акорд призначення – вірча грамота від міністра, яку Генконсул своєю чергою повинен буде вручити главі держави.

Довідка:

Вєслав Мазур, народився 12.09.1952 р. в с. Нове-Ґрохоліце (Мазовецьке воєводство), одружений – дружина Ґражина. У 1977-1981 рр. навчався у Варшавській Політехніці, на Механіко-технологічному факультеті, який закінчив зі званням інженера-механіка. У 2004-2006 навчався у "Collegium Civitas", на факультеті міжнародних відносин, спеціальності "дипломатія", де здобув звання маґістра. Вільно володіє російською та англійською мовами.

Дипломатичну кар'єру розпочав у 1989 р. Протягом чотирьох років працював в посольстві в Улан-Батор (дипломатичний ранг: ІІ секретар), відтак у Міністерстві закордонних справ РП. З 1997 по 2003 р. працював, керівником Консульського відділу Посольства РП у Каїрі (дипломатичний ранг: радник). У 2003-2006 рр. продовжував роботу в МЗС РП, у тому числі на керівних посадах.

Український період в дипломатичній роботі консула Вєслава Мазура розпочався у 2006 р., коли він став Генеральним консулом РП в Одесі. Цю посаду обіймав до 2010 року, коли став Генеральним консулом у новоутвореному Генеральному консульстві РП у Севастополі. Після анексії Криму Росією провів евакуацію консульства 8.03.2014 р., потім продовжував роботу в МЗС РП на посаді начальника Організаційного відділу Консульського департаменту міністерства. З листопада 2015 він є Генеральним консулом Республіки Польща у Львові.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів