Поділитись:

"Я висиділа, як квочка, цей пам'ятник", – мама Кузьми про новий пам'ятник у Луцьку

Субота, 08 жовтня 2016, 21:09

Мати українського музиканта Кузьми Скрябіна, який минулоріч трагічно загинув у автокатастрофі, розповіла, що годинами сиділа у студії скульптора, слідкуючи за процесом виготовлення пам'ятника артистові.

Про це Ольга Кузьменко розповіла в ексклюзивному коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

Нагадаємо: новий пам'ятник співакові у Луцьку встановили напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, на території соціального проекту Андрія Покровського "City Park". Попередній пам'ятник Кузьмі луцької скульпторки Ірини Дацюк, після критики українців, демонтували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТВОРЦІ ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: "ЦЕ ПРЕКРАСНЕ МІСЦЕ ДЛЯ НЬОГО"

Я поставила таку вимогу, щоб зняти ту скульптуру і, або зовсім не робити, або зробити нормально. Андрій Покровський одразу погодився

Як зауважує мама Кузьми, перший пам'ятник вона з чоловік вперше побачила лише на відкритті 1 жовтня 2015 року. Те, що побачили – розчарувало. Тому батьки звернулися з проханням до ініціаторів демонтувати скульптуру.

"Я поставила таку вимогу, щоб зняти ту скульптуру і, або зовсім не робити, або зробити нормально. Андрій Покровський одразу погодився", – розповідає Ольга Михайлівна.

Майстрів для роботи над новим пам'ятником мама Кузьми знайшла самотужки. А згодом пильно слідкувала за процесом створення.

"Я висиділа, як квочка, цей пам'ятник. Другий раз він не мав права бути невдалим".

Ольга Михайлівна зауважує, що особливо складно давалося портретування: "В студії я сиділа 3 години одного разу, потім ще 2 години, потім невістка сиділа. Там треба було над очима працювати. Важко давався портрет".

Незважаючи на те, що скульптура тішила очі лучан ще із серпня, батькам Андрія вперше на власні очі вдалося побачити її у готовому вигляді лише у жовтні. Кажуть, що другий пам'ятник їм вже сподобався.

Зі слів мами Андрія, композиція – це її ідея.

"Сама композиція – фактично, це було моє бажання. Посадити його на лавку, щоб завжди він не був сам. Щоб біля нього хтось посидів", – каже Ольга Михайлівна.

Нас тішить, що пам'ятник стоїть в такому місці, де буде багато молоді, дітвори, де його будуть відвідувати

Батьки відмічають легку іронію у погляді скульптури Кузьми. Так він, мовляв, дивиться на нинішній світ.

Тато Андрія Віктор Кузьмич зауважує також гарне розташування пам'ятника, адже тут часто буває багато молоді.

"Нас тішить, що пам'ятник стоїть в такому місці, де буде багато молоді, дітвори, де його будуть відвідувати. Ми вдячні всім лучанам, які приходять у City Park, щоб поспілкуватися з нашим сином", – каже Віктор Кузьмич.

Надрукувати
мітки:
коментарів