Поділитись:

Безкарна халтура "Аміли" у Володимирі: документи в порядку, ремонт на "трієчку"

П'ятниця, 02 грудня 2016, 14:00
Безкарна халтура «Аміли» у Володимирі: документи в порядку, ремонт на «трієчку»

Покладене асфальтне покриття на вул. Ковельській у Володимирі-ВолинськомуПокладене асфальтне покриття на вул. Ковельській у Володимирі-Волинському

Приватна фірма "Аміла" уже два місяці виконує поточний середній ремонт вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському, що є частиною автомобільної дороги державного значення Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – Кременець – /М-06/. А головне, що ремонтні роботи проводяться на зовсім не професійному рівні... Отож, по порядку.

Вартість ремонтних робіт становить 5 мільйонів 778 тисяч гривень з ПДВ. На цю суму, запропонованою ТзОВ "Аміла", і був укладений договір підряду.

Як зазначає у відповіді на інформаційний запит "Конкурента" начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, кваліфікаційні критерії до "Аміли" були наступні: наявність обладнання та матеріально-технічної бази, наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Також вимогою до тендерної документації було передбачено надання документів та інформації, які б підтверджували відсутність у замовника підстав для відхилення пропозиції учасника на підставі статті 17 цього закону.

У Службі автомобільних доріг (САД) не поспішають забороняти виконувати підрядні роботи. Кажуть – відсутні причини. У той час, як жителі міста та влада висловили своє невдоволення темпами та якістю робіт, а фірма, поклавши асфальтне покриття неякісно, уже встигла його зняти, Анатолій Посполітак дає "Амілі" другий шанс. Щоправда, другий шанс фірма з тріском провалила...

"24 листопада 2016 року було обстежено ділянку км 97+270 – 97+478, де повторно був укладений верхній шар та був знову наданий припис про невідповідність рівності покриття нормам ДБН з вимогою замінити покриття", – сказано у відповіді САДу. Зазначимо також, що ми марно намагалися упродовж чотирьох днів зв'язатися з керівництвом Служби автомобільних доріг у Волинській області, зокрема, з начальником Анатолієм Посполітаком.

ЩО КАЖЕ ЗАМОВНИК РЕМОНТНИХ РОБІТ?

– Чому на одній із ділянок на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському "Аміла" знімала раніше встановлене дорожнє покриття?

4 листопада 2016 року підрядником був вкладений верхній шар асфальту на ділянці км 97+270 – 97+478. Машини з асфальтобетоном прибули на об'єкт уже в темну пору доби і за недостатнього освітлення роботи виконувалися з неналежною якістю . 7 листопада 2016 року був виданий припис із вимогою виправити брак за власний рахунок. Того ж дня укладений шар відфрезерували. Роботи на даний час не прийняті та не оплачені. 10 листопада 2016 року було повторно обстежено ділянку км 97+476 – 97-642 та виявлено просадки і значну пористість в окремому місці і виданий ще один припис про усунення.

14 листопада 2016 року до оплати було прийнято роботи з встановлення бордюр та фрезерування на ділянці 97+270 – 97+478, а також здійснено зняття обсягів виконаних робіт з влаштування верхнього шару покриття на ділянці км 97+476, де був виявлений брак і на який був виданий припис від 10 листопада 2016 року.

24 листопада 2016 року було обстежено ділянку км 97+270 – 97+478, де повторно був укладений верхній шар та був знову наданий припис про невідповідність рівності покриття нормам ДБН з вимогою замінити покриття.

7 листопада 2016 року на обласному рівні було вирішено, що підрядна компанія "Аміла" візьме субпідрядника, котрий викладатиме асфальтне покриття. Назвіть субпідрядника.

7 листопада 2016 року під час оперативної наради за участю керівництва області ТзОВ "Аміла" було запропонувано залучити субпідрядну організацію ТзОВ "Ідея" чи ТзОВ "ШБУ №63". Однак зазначені підприємства відмовилися від виконання субпідрядних робіт у зв'язку з наявністю обсягів, які вони повинні виконати у строк в інших замовників.

До слова, ми зв'язалися ТзОВ "ШБУ №63" та попросили прокоментувати, чи зверталася до них фірма "Аміла" за допомогою. "Зверталися, щоб залучити нас до субпідрядних робіт. Ми мали свою роботу. Та і час такий, що вже не бажано робити. Ми відмовилися від цього субпідряду", – наголосив керівник "Ковельського шляхово-будівельного управління №63" Ігор Пець.

19 листопада поточного року підрядна організація "Аміла" розпочала вкладати асфальт на другому відрізку вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському. Чому у Службі атомобільних доріг у Волинській області дозволили цій фірмі виконувати ремонтні роботи?

САД у Волинській області не мала підстав для заборони виконувати підрядні роботи ТзОВ "Аміла".

ГРОМАДА ВОЛОДИМИРА: "РЕМОНТОМ ЦЕ НАЗВЕШ"

Як розповіла місцева журналістка Ярослава Вознюк, вперше в історії міста щойнопокладене асфальтне покриття знімали, адже горбкуватість на ділянках було видно неозброєним оком.

Безкарна халтура «Аміли» у Володимирі: документи в порядку, ремонт на «трієчку»

"Аміла" ремонтує всю вулицю Ковельську, до цього вкладала асфальтне покриття на вулиці Богдана Хмельницького і на обох об'єктах були серйозні недоліки і претензії до виконаних робіт. Це вперше в історії міста щойно покладений асфальт збирали, адже горбкуватість було видно неозброєним оком. І вперше у місті робітники з металошукачами шукали люки, які перед тим начисто закатали асфальтом. Я не можу підбрати слова, але це точно ремонтом чи реконструкцією не назвеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛИШИЛОСЯ ЙТИ "ЧИСТИТИ ПИСОК", – ПЕТРО САГАНЮК ПРО РОБОТУ "АМІЛИ"

Із її слів, якщо Служба автомобільних доріг свідомо дає руйнувати частину дороги державного значення за мільйонні кошти, то значить це комусь вигідно.

"Вулиця Ковельська – це частина дороги державного значення і якщо Служба автомобільних доріг свідомо дає руйнувати цю дорогу за мільйонні кошти – значить це комусь вигідно. Дорога була у відносно непоганому стані, в нашій області є набагато гірші дороги, на ремонт яких можна було б виділити кошти та й, зрештою, у місті є купа незаасфальтованих вулиць. Тому, на мою думку, Ковельську не потрібно було розпочинати ремонтувати, а кошти платників податків можна було використати з більшою користю", – сказала Ярослава Вознюк.

Депутат Володимир-Волинської міської ради Ігор Мацюк розповів, що якщо ремонт на вулиці Богдана Хмельницького, який "Аміла" виконувала у 2015-2016 роках, можна пробачити, то до ремонту центральної вулиці є чимало запитань.

"В них хвиля через метр, переробляють це через кожні 25 сантиметрів. Є таке слово – совок. У мене більше пояснень немає. Я не проти того, щоб "Аміла" щось робила. Але це не той рівень… Мені просто цікаво питань: яким чином вони виграли тендер? Не маючи відповідної техніки, ні ресурсу. Вони виграють тендер – і працюють. Відносно обладнання – я дивився перші дні, коли приходили їхні працівники. Обладнання, як в 70-х роках", – зауважив він.

Депутат Ігор Мацюк (праворуч) та нардеп Ігор Гузь (ліворуч)Депутат Ігор Мацюк (праворуч) та нардеп Ігор Гузь (ліворуч)

Ігор Мацюк сказав, що "Аміла", можливо, й непогана фірма, але рівень її роботи не відповідає рівню, який вона покладає сама на себе.

"Погода в суботу – в них вихідний. Зранку приїхали на 10 годину, перекурили, поснідали, потім пообідали і в п'ятій годині їх вже немає. Неділя вихідний. Так не робиться! Якщо це солідна фірма, і хоче грошей заробити, то повинні працювати зрання до смеркання. Коли треба було вулицю Ковельську обмежити, де вони робили обмежувальні знаки, то понабивали цвяхів прямо на дерево. В інтернеті є підтвердження", – резюмував він.

Довідка:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Аміла" зареєстроване в селищі Турійськ на вулиці Привокзальній, 26. Засновником цієї фірми є дружина депутата Волиньради Романа Микитюка Анна Микитюк. Статутний капітал становить 5,5 мільйона гривень.

Основними видами економічної діяльності "Аміли" є:

  • Лісопильне та стругальне виробництво;
  • Виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів;
  • Виробництво дерев'яної тари;
  • Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння;
  • Виготовлення виробів із бетону для будівництва;
  • Виробництво неметалевих мінеральних виробів, н. в. і. у.;
  • Виробництво будівельних металевих конструкцій і частин конструкцій;
  • Електромонтажні роботи;
  • Штукатурні роботи;
  • Установлення столярних виробів;
  • Покриття підлоги й облицювання стін;
  • Малярні роботи та скління;
  • Інші роботи із завершення будівництва;
  • Покрівельні роботи;
  • Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин;
  • Організування інших видів відпочинку та розваг;
  • Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням;
  • Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами;
  • Вантажний автомобільний транспорт;
  • Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;
  • Будівництво житлових і нежитлових будівель;
  • Будівництво доріг і автострад (основний);
  • Будівництво трубопроводів.

Із грудня 2013 року директором ТОВ "Аміла" є Олена Демчук.

На жаль, упродовж п'яти днів зв'язатися ні з пані Оленою, ні з офіційним власником Анною Микитюк для з'ясування усіх обставин дорожньо-ремонтих робіт у Володимирі-Волинському не вдалося. Також на зв'язок не вийшов і чоловік власниці фірми, депутат Волинської облради Роман Микитюк.

Ділове видання Волині "Конкурент" готове надати можливість ТОВ "Аміла" (у разі їхнього звернення) висловити свою думку та позицію в цій історії.

Також місцеві жителі розповіли, що представники фірми та її робітники уникають журналістів, а також будь-яких пояснень із приводу робіт.

Надрукувати
мітки:
коментарів