Поділитись:

Муковоз розповів про переатестацію поліцейських у Луцьку

Субота, 17 грудня 2016, 10:00
   Муковоз розповів про переатестацію поліцейських у Луцьку

Екс-начальник Луцького міського відділу Національної поліції України Ігор Муковоз переконаний, що процедура переатестації була погано продумана.

Про це він сказав в ефірі Протилежного Погляду 16 грудня.

"Сама атестація торкнулася мене особисто. По-перше, були погано прописані правила. Щодо луцького відділку, який я очолював: ця атестація – це знищення керівного складу. Атестацію не пройшло 11 чи 12 чоловік, з яких 5 чоловік – керівництво. Повірте, бали вони набрали високі, і були достойні, щоби залишитися. Є риторичне питання: а хто буди судді? Луцьк – маленьке містечко, і ми всі один одного знаємо. У мене питання: чому керівний склад оцінювали два офіційні помічники одного з народних депутатів. У нас їх є 6 на Волині. Яким чином і хто обирався? Чи стало безпечніше на вулицях міста? Ні. Якщо в минулому році було 70 грабежів, з них розкрили 60 %. Цього року їх 123, а розкрито менше ніж 20 %", – зазначив він.

Натомість начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Олександр Вовченко запевнив, що переатестація не могла пройти досконало.

"Похибка була, і вона завжди буде. Усі знають, що переатестацію пройшли не зовсім відверті люди, люди, які не мають права носити звання офіцера. Адже офіцер – це стан душі, а не те, що на плечах. І коли плачуть, мовляв, пройшла атестація, і нас, фахівців, позвільняли. Ну, вибачте, коли ці професіонали після 10 років служби набирають на тестуванні менше балів, аніж ті, хто прийшов зараз, – з'являється питання. Пройде час, і вони відсіються", –зазначив він.

Нагадаємо, результат атестування начальника Луцького міського відділу поліції Ігоря Муковоза виявився негативним "службова невідповідність". Із таким рішення він не погодився, тож вирішив подати подати апеляційну скаргу на рішення атестаційної комісії. Згодом його поновили на посаді. А вже 30 червня Ігор Муковоз пішов на пенсію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024