Поділитись:

У центральному парку Луцька можуть розмістити перевернутий будинок

Середа, 21 грудня 2016, 12:02
У центральному парку Луцька можуть розмістити перевернутий будинок

Затвердили комплексну схему розміщення тимчасових споруд у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

У парку хочуть розмістити тимчасову споруду у вигляді перевернутого будинку в українському стилі. Про це сказала начальник відділу генерального плану міста управління містобудування та архітектури Антоніна Лохманова 21 грудня під час засідання виконкому.

Вона зазначила, що за новою схемою пропонується розміщення тимчасової споруди у вигляді перевернутого будинку в українському стилі та перенесення сучасних МАФів для того, щоб проглядалась скульптурна алея.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця пояснив, що цей будинок – це пропозиція, і вони мусили цю пропозицію узаконити. Втім, основна причина – це приведення до відповідності благоустрою парку. Адже наявні тимчасові споруди закривають собою мистецьку та ландшафтну зони. Тому їх треба перенести, щоб вони "не плутались" із якимось більш концептуальними речами.

Що ж до перевернутого будинку, то його хочуть розмістити в тій частині міста, де є аукціони. Інтер'єр цього будинку ще обговорюють, бо не всім імпонує формат "в українському стилі".

Член виконкому Олег Бондарук зауважив, щоб при встановлені цього будинку не було порушено критеріїв тимчасової споруди, аби потім підприємець не спекулював тим, що там є фундамент та інше.

Загалом проект рішення підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів