Поділитись:

Після націоналізації надійність ПриватБанку зросла у 30 разів

Субота, 24 грудня 2016, 15:56

Після націоналізації суттєвих змін в роботі ПриватБанку не буде.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" розповів колишній очільник волинської філії "Кредобанку" Олександр Пиза.

На його думку, це дуже добре, що зараз багато державних, бюджетних, установ перераховують зарплату своїм працівникам тепер вже у державний банк. З ним погодився і колишній начальник "Ощадбанку" у Волинській області Віктор Смолярчук. З його слів, все залежить від того, як нове правління підбере менеджмент і яку політику вибере.

Олександр Пиза зауважив, що неоднозначно, що в балансі ПриватБанку така велика дірка, навіть якщо видавалися кредити внутрішнім споживачам.

"Є процедури, які Національний банк дуже добре моніторить. І я не думаю, що такі висококласні банківські спеціалісти могли допускати такі промахи, щоб видавати їх без застави. А коли застава буде нікчемна, договори будуть нікчемні, це вже буде ознака шахрайства, – зазначив він. – 150 мільярдів, як було сказано, це питання, щоб забезпечити себе на всякий випадок. А процедура може тягнутися довго".

Звертаючись до глядачів, Олександр Пиза додав, що тепер доля цього банку, тепер вже державного, залежить від нас.

"Якщо ми всі завтра побіжимо забирати свої гроші звідти і закривати рахунки, то його, безперечно, не стане. А оскільки він достатньо зручний і технологічний, і на сьогодні після націоналізації він став набагато надійніший разів у 30, то не варто цього робити", – сказав він.

Віктор Смолярчук підтримав таке твердження, зауваживщи, що якщо люди довіряли йому, коли він був приватним, то зараз, коли банк став державним, для цього є ще більше підстав.

Надрукувати
мітки:
коментарів