Поділитись:

Чи варто збільшувати вартість проїзду у луцьких маршрутках: думка експертів

П'ятниця, 06 січня 2017, 18:45
Чи варто збільшувати вартість проїзду у луцьких маршрутках: думка експертів

Зростання вартості проїзду у маршрутках – тема, яку обговорюють усі: перевізники, пасажири, міська влада. Із зростанням комунальних тарифів, цін на продукти і збільшенням мінімальної зарплати здорожчання послуг громадського транспорту – питання часу.

Ділове видання Волині Конкурент звернулось до відомих волинян, яких можна вважати експертами у цьому питанні, аби дізнатись їхню думку щодо доцільності і необхідності цього кроку.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко:

Чи варто збільшувати вартість проїзду у луцьких маршрутках: думка експертів

"На мою думку, якесь підняття має бути, інша справа – яке. Чи 50 копійок, чи гривня, чи дві – тут треба рахувати і говорити. По-перше, поступово зростає ціна на пальне, зростають ціни на запчастини і зростає мінімальна заробітна плата. І той стан транспорту в Луцьку з таким тарифом, який є зараз, буде поступово деградувати. Просто не буде можливості купувати нові автобуси. Тому в мене не виникає сумнівів, чи варто піднімати вартість проїзду. Треба вирахувати, на скільки саме, зважаючи на непростий фінансовий стан значної частини лучан. Зараз ми обраховуємо, всі подали розрахунки. До того ж ми хочемо зробити серйозне обстеження. Через тиждень – 10 днів, думаю, ми скажемо, чи будемо піднімати ціни на проїзд. Зараз середній вік автобусів – 8 років, і немає можливості купити нові. Якщо не підняти тарифи зараз, то за 2-3 роки транспорт у Луцьку деградує".

Голова Асоціації автомобільних перевізників Волині Ігор Семеніхін:

Чи варто збільшувати вартість проїзду у луцьких маршрутках: думка експертів

"Треба було піднімати ще минулого року. Ціни зросли, і багато обласних міст вже підняли вартість проїзду до 4, 5, 6 гривень, в Києві – 8 гривень. А в нас відставання є. Якщо хочемо їздити на автобусах, то, безумовно, треба піднімати вартість. І піднімати одразу до 5 гривень, бо підняття до 4 гривень нічого не дасть. Це буде півроку, а потім знову крики і шум. На запчастини, на пальне ціни пішли вверх. За останній місяць ціни на пальне піднялися до 10 %. А в нас востаннє ціну на проїзд піднімали близько 2 років тому. Тому економічне обґрунтування підняття цін, безумовно, є".

Надрукувати
мітки:
коментарів