Поділитись:

У Луцьку розповіли, як атовцям отримати житло

Вівторок, 10 січня 2017, 21:33
У Луцьку розповіли, як атовцям отримати житло

Луцьким атовцям публічно презентували Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу за мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих).

Захід відбувся у вівторок, 10 січня, в народному домі "Просвіта".

Як зазначив Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, житло можна буде придбати за 50% від ринкової ціни, іншу половину покриватимуть з міського бюджету та з інших незаборонених законодавством джерел. Загальний кошторис цієї Програми становить 96 мільйонів, 24 з яких міська рада виділить упродовж трьох років.

У Луцьку розповіли, як атовцям отримати житло

Де ж взяти решту?

На це запитання запросили відповісти бізнесмена, депутата Луцької міської ради Андрія Покровського, який підкреслив, що озвучена ініціатива – єдиний реальний механізм отримати житло від органа місцевого самоврядування.

У Луцьку розповіли, як атовцям отримати житло

"Цілий рік розглядав різні варіанти, думав, яким чином збільшити об'єм фінансування цієї Програми. Я запропонував депутатам збільшити розмір пайової участі для забудовників багатоквартирних будинків з 1,5% до 3%. Цю надбавку я пропоную спрямувати на фінансування Програми, про яку розповідав Тарас Яковлев. Вона хороша, але має обмежений бюджет. Додаткове надходження коштів забезпечить більшу кількість родин учасників АТО житлом. Для прикладу, на наступний рік у нас є 8 мільйонів гривень, за які зможемо купити 16-20 квартир, а черга значно більша. Саме тому необхідно шукати додаткові можливості для фінансового наповнення. Незабаром цей проект рішення буде винесено на розгляд сесії Луцької міської ради. Сподіваюся, що депутати його підтримають", – підкреслив обранець громади.

У Луцьку розповіли, як атовцям отримати житло

Читайте також: КВАРТИРИ ДЛЯ ЛУЦЬКИХ "АТОВЦІВ": ДЕ ВЗЯТИ ГРОШІ

Надрукувати
мітки:
коментарів