Поділитись:

У Луцьку затримали членів організованої злочинної групи

Понеділок, 16 січня 2017, 08:47
У Луцьку затримали членів організованої злочинної групи

У Луцьку затримали учасників організованого злочинного угруповання.

Зі слів активіста Олександра Ніколайчука, "мізками" цієї банди є Даур Марганія – кримінальний злочинець.

З діяльністю цієї групи у місті пов'язано багато різних структур.

"Є речі, які я просто знаю. Знав я і те, що спіймаю злочинців, які мали нахабство заподіяти мені шкоду. Усе, що маю, зароблено працею та частиною втраченого свого здоров'я. А це означає, що за посягання на мене чи моє буде адекватна реакція і відповідь", – пише Ніколайчук у Facebook.

Злочинців затримали після їхнього чергового проникнення у будинок в районі Львівської.

У Луцьку затримали членів організованої злочинної групи

"В атомобілі "Фольксваген Гольф" виявлено речі, які належать мені, цих осіб я бачив на камерах відеоспостереження на місці вчинення злочину щодо мене. Цікава й історія авто. Воно нещодавно затримувалося із цими ж фігурантами, вилучався амфітамін. Кілька місяців тому учасники банди стріляли у патрульних поліцейських у під'їзді на вул. Винниченка. Одного вберіг бронежилет, інший був поранений. Тоді злочинці залишили це ж авто, у ньому було виявлено та вилучено засоби та знаряддя для відкривання замків та здійснення проникнень у приміщення. Також вилучалася зброя. Цього разу злочинці знову були озброєні. Авто їм вже двічі поверталося. Як так?" – запитує активіст.

З його слів, стрілянину не вдалося довести за "недостатністю доказів". Інший затриманий, Пігалюк Вадим "Фатя", зараз перебуває під слідством, але на волі у зв'язку з тим, що за нього була внесена застава у розмірі 70 000 гривень.

Як зазначив Ніколайчук, захищає бандитів група адвокатів, за участю Миколи Сорокопуда. У злочинній групі – кілька десятків чоловіків. Вони користуються кількома автомобілями, діють злагоджено та професійно. Злочинці проникають у квартири, будинки, офісні приміщення, магазини.

"Вони не гребують нічим. У них потужні покровителі, про це й правоохоронці не соромляться говорити. Їм поки усе сходить з рук. Їх по всіх справах відмазують. Морганія дивиться у вічі слідчим і, сміючись, не під протокол каже: "Да, я брав. А ви доведіть", – пише активіст.

З його слів, бандити є членами спортивного клубу змішаних єдиноборств "Воїн".

У Луцьку затримали членів організованої злочинної групи

Олександр Ніколайчук звернувся до голови Волинської обласної ради з проханням допомогти засудити злочинців:

"Палиця Ігоре Петровичу, звертаюся до Вас. Я впевнений, що Ви, як корінний волинянин, не можете бажати рідному краю зла. Я не буду мовчати, як то роблять мої побратими Чуріков Сергій та Климчук Богдан чи Рижков Сергій після побиття спотрсменами, які на момент вчинення злочину були членами "Варти порядку", щоб, як вони кажуть, не нашкодити інтересам слідства, бо їм таку думку нав'язали у поліції. Я знаю, щоб був результат, має бути максимальний суспільний розголос. І я то робитиму. Я звертаюся зараз до Вас, як до голови Волинської обласної ради. Я певен, що Ви маєте вплив на різноманітні структури для припинення цих подій.

Констанкевич Ірина, Товстенюк Олександр, Тиводар Олександр, Волянюк Олександр, я прошу вас донести моє публічне звернення до Ігоря Петровича.

Я з Луцька нікуди не збираюся. І я не боюся говорити. Відстоюючи своє, намагаюся зробити оточуючий мене світ безпечнішим, кращим. Я точно знаю, що бандитам місце в тюрмі, а не у спотрклубі чи у громадському формуванні".

"Окрема мова про діяльність Луцького відділу поліції та прокуратури м. Луцька. Злочин щодо мене вчинено 23.12.2016, справу внесено до ЄРДР. Мене і досі не викликали і не допитали у якості потерпілого. Справа спускається на гальмах. Слідча Сонюк Інна Олександрівна. Натомість процесуальний керівник з розслідування з прокуратури Балаш Наталя Миколаївна, не дочекавшись дій слідчої, викликала мене 10.01.2017 для дачі показів. Сьогодні мене повідомили, що прокурор відмовляється об'єднати справи в одне провадження. Чому? Бо сума застави за вихід злочинців на волю до суду над ними сягне більше півмільйона гривень. Видно, якісь потусторонні сили вже працюють", – додав активіст.

Сьогодні, 16 січня, у Луцькому міськрайонному суді, злочинцям обиратимуть запобіжний захід. Лучан закликають відстояти справедливе рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
26 грудня 2023
17 листопада 2023
30 жовтня 2023
03 серпня 2023
01 березня 2023
07 жовтня 2022
07:38
21 вересня 2022
19 червня 2022
14 травня 2022