Поділитись:

З лютого в Луцьку зростуть тарифи на утримання будинків

Понеділок, 16 січня 2017, 16:16

Тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій орієнтовно зростуть на 30 %.

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет ще в грудні 2016 року. Про це 16 січня у коментарі "Конкуренту" сказав начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась.

З його слів, тариф для кожного будинку рахується окремо, втім в середньому він зросте на 30 %. Також начальник департаменту ЖКГ зазначає, що тарифи коригують у зв'язку із підняттям тарифів на електроенергію, зростання мінімальної зарплати та через ряд інших факторів.

"У Луцьку ми рахуємо побудинкові тарифи. Тобто за кожним будинком окремо. Адже є ряд показників та 11 послуг, які ми надаємо. І залежно від тієї кількості послуг, які будуть надаватися в тому чи іншому будинку, рахується тариф: більший чи менший. Ми не піднімаємо зараз тариф, ми його коригуємо. Адже ж не міняємо ні кількості послуг, ні якісних показників. Ми коригуємо в плані тому, що виросли фактично в три рази тарифи на електроенергію. Збільшення мінімальної зарплати також вплинуло на тарифи та й інші показники, за якими рахувався тариф, теж повиростали", – зауважив Юрій Крась.

Він додав, що незважаючи на те, що відповідне рішення міськвиконком прийняв ще у грудні минулого року, оновлені тарифи на утримання будинку та прибудинкових територій будуть діяти з 1 лютого.

Надрукувати
мітки:
коментарів