Поділитись:

Роман Бондарук сказав, хто він такий

Понеділок, 23 січня 2017, 21:42
Роман Бондарук сказав, хто він такий

Керівник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук відповів на звинувачення депутата Луцькради Петра Бойка.

Відповідь Бондарук опублікував у Facebook.

Нагадаємо: у Луцьку запропонували розширити склад виконавчого комітету міської ради та внести до його складу представника громадського об'єднання "Рада голів ОСББ Луцька" Валерія Корпача. Причиною цього є загальне невдоволення представників організації, до складу якої входить 80 голів ОСББ Луцька, керівником Ради голів ОСББ Луцька Романом Бондаруком.

"Розумію, що сьогодні в Луцьку вже більше ніж 350 ОСББ, і я не можу всім подобатись, і пан Бойко відносно недавно став головою ОСББ, тому ще не зовсім набрався досвіду та знань. Спеціально для п. Бойка нагадую, що сучасні програми в ЛМР, а саме Програма підтримки та розвитку ОСББ та Програма відшкодування відсоткової ставки для ОСББ розроблені мною як депутатом шостого скликання, що тільки завдяки цим програмам залучено більше 30 млн грн небюджетних коштів для модернізації та енергозбереження нашого житлового фонду Луцька. Що ще в далекому 2011 році нам вдалося згуртувати всі ОСББ в місті! Що наші програми прийняті більше ніж в двохсот містах України", – йдеться у повідомленні.

Також Романюк зауважив, що коли був в Національній раді ОСББ при Кабінеті Міністрів, то разом зі своїми колегами з усієї України домігся ухвалення рішення КМУ про відшкодування субсидій для ОСББ. Також він брав участь у розробці державної програми "теплі кредити".

"Луцьк є лідером з енергозбереження в Україні, на нас рівняються міста, тільки за 2016 рік до нас приїздили представники більше двадцяти міст переймати наш досвід. Луцьк приклад для всвєї України. Можна далі багато перераховувати, що зроблено для розвитку ОСББ, і це заслуга не тільки Бондарука чи Юлія Сабатюк а всіє великої сім'ї ОСББ, не тільки з Луцька, а з усієї України", – зазначив Бондарук.

На підтримку Бондарука висловилася і голова правління Асоціації ОСББ "Лучани" Юлія Сабатюк.

"Почну з 2010 року. Тоді, в час боротьби з незаконними перевірками Держгірпромнагляду, об'єднались десь 50 ОСББ і разом доводили права співвласників. З того часу і створилась Рада голів ОСББ. Очільництво Радою в 2011 році було передано Бондаруку. Членські внески у нас ніхто не платив і не платить. Кожного місяця ми проводимо по 2 семінари, які стосуються діяльності об'єднань. До нас тільки в 2016 році приїхало до 60 делегацій з різних міст України. Дуже добре, що громадяни міста при створенні ОСББ мають підтримку в Офісах розвитку кварталів, як і те, що свого часу не була до їх діяльності дотична. Але це плідна робота цілого колективу, а не окремих осіб. На сьогодні ОСББ міста Луцька мають грант на проведення енергоаудиту житлового будинку і ми збираємо заявки", – написала вона у Facebook.

Сабатюк додала, що є експертом таких проектів, як USAID, IFC, IRI.

"Щодо звинувачення про ігнорування зібрання голів ОСББ: так, запрошували, але ввечері на наступний день, а у мене зустріч робочої групи при Мін. ЖКГ. Щодо Бондарука – нечесно, бо де були ці ділки в той час, як потрібно було "воювати" майже із кожною структурою, адже тоді ОСББ ніхто серйозно не сприймав. Та й зараз купа "підводних каменів"! Не пагони потрібно одягати, а, об'єднавшись, пахати! Смішно з того, що навіть назву організації зробили таку ж... А якщо коротко, то ті, які за рік часу головування в ОСББ думають, що усе вміють, знають і плюють мені в слід, – я значить все правильно роблю і попереду", – додала вона.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15:34
12 березня 2024
16:16
16 лютого 2024
06 грудня 2023
30 листопада 2023
10:45
29 листопада 2023
29 жовтня 2023
11 жовтня 2023
18 вересня 2023
11:17
07 липня 2023