Поділитись:

У Луцьку антимонопольники просять не підвищувати вартість проїзду для дітей

Четвер, 02 лютого 2017, 14:20

Відповідно до законодавства, органи місцевого самоврядування зобов'язані перевірити, чи економічно обґрунтований порядок формування тарифів на проїзд.

Про це у програмі "Влада громади" на телеканалі "Нова Волинь" розповів в.о. голови Волирнського територіального управління Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.

Як повідомив антимонопольник, востаннє тариф у Луцьку піднімали в лютому 2015 року: до 3-ох грн для дорослих, для дітей до 14-ти років залишили ціну 1 грн. Зараз в проекті виконкому закладено 4 грн для дорослих і 2 грн для дітей.

Зі слів Лугового, АМКУ і його територіальні відділення мають повноваження погоджувати проекти рішень про встановлення таких тарифів: не сам розмір тарифу, а порядок його формування.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 4 ГРИВНІ НЕ ЗМІНЯТЬ СИТУАЦІЮ, – ПЕРЕВІЗНИКИ ПРО ВАРТІСТЬ ПРОЇЗДУ В ЛУЦЬКУ

"У складі тарифу найбільші витрати несе сировина – 60 %. Сировина за два роки зросла на 30-40 % (бензин), дизпаливо десь так само, скраплений газ – до 15 %. Більше, ніж на гривню, економічного обґрунтування піднімати проїзд нема. Єдине, що було б прохання до органів місцевого самоврядування не заробляти на дітях, залишити ту гривню, яка є", – зазначив Сергій Луговий.

Надрукувати
мітки:
коментарів