Поділитись:

У Луцьку колишній власник проданої за борги квартири судиться з держвиконавцями

Середа, 08 лютого 2017, 17:09
У Луцьку колишній власник проданої за борги квартири судиться з держвиконавцями

У Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи за позовом Олександра Швейгера, квартиру якого за комунальні борги продали через електронні торги.

Про це повідомляється на сайті НСТУ ВРД.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні.Скандальна історія з відчуженням майна через борги за "комуналку" розпочалась навесні 2016 р. Власники квартири на Коновальця заборгували майже 50 тисяч гривень. Комунальники звернулися до суду. Феміда ухвалила рішення стягнути заборгованість через виконавчу службу. У результаті квартира пішла з молотка через електронні торги.

Зі слів Олександра Швейгера, він навіть не знав про продаж квартири, про суд. Запевняє, що частково щомісяця оплачували рахунки.

Попереднє слухання під головуванням судді Інни Плахтій відбулося без позивача Олександра Швейгера. Його інтереси представляє Олег Огородник.

"Якби його попередили, що до такого-то числа заплатиш цю суму, я думаю, будь-яка людина б взяла кредит і заплатила… Вони належним чином не повідомили і думали, що в цій квартирі ніхто не проживає. Її описали, продали, ніхто шуму не підіймав", – розповів він.

На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити.

Зараз у квартири — новий власник. Він придбав її через систему електронних торгів. Сплатив гроші. Нині він та перший відділ державної виконавчої служби Луцька є відповідачами у цій справі.

Під час попереднього слухання сторони звернулися до суду з клопотаннями щодо долучення до справи свідків та оголошення перерви в засіданні. Суддя Плахтій підтримала їх. Наступне слухання відбудеться на початку березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів