Поділитись:

До кінця лютого Луцькрада вирішить, чи варто піднімати вартість проїзду в маршрутках

Четвер, 09 лютого 2017, 14:15
До кінця лютого Луцькрада вирішить, чи варто піднімати вартість проїзду в маршрутках

У Луцьку завершили облік пасажирів та до 17 лютого обіцяють повідомити результати, відповідно до яких стане зрозуміло, чи варто і на скільки піднімати проїзд у міських маршрутках.

Перевізники неодноразово зверталися до міської влади з проханням переглянути чинні тарифи на проїзд. Про це розповів "Конкуренту" 9 лютого заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Він зауважив, що міський транспорт Луцька у всеукраїнському рейтингу виявився одним із задовільних, хоча і має ряд недоліків.

"Ми маємо розуміти, що хороший якісний продукт коштує грошей. Бо за ціною "Жигуля" не можна купити "Мерседес", – сказав Сергій Григоренко.

До того ж заступник міського голови закцентував на тому, що Луцьк – одне із перших міст, де впроваджують електронний облік пасажирів у тролейбусах, який в березні має запрацювати. Також в перспективі до кінця поточного року – запровадити електронний квиток. На думку Сергія Григоренка, коли приватні перевізники побачать, що система ефективна, то самі ж за свої гроші закуплять відповідне обладнання, і водій видаватиме в обов'язковому порядку всім квитки за допомогою електронного пристрою. Адже перевізники зацікавлені у реальній картині кількості пасажиропотоку.

"Пасажирооблік та збирання виручки – це їхня справа. Перевізники самі мають бути передусім зацікавлені. Також це стосується і тролейбусів, де пасажири з якихось причин не беруть квиточки і таким чином самі себе обкрадають. Люди мають брати обов'язково квиточки на проїзд", – сказав Сергій Григоренко.

Моніторинг пасажиропотоку вже завершився, і зараз підбивають підсумки. Сергій Григоренко додав, що відповідно до результатів, які оприлюднять 17-18 лютого, стане зрозуміло, що робити далі: чи варто піднімати тарифи на проїзд і якщо так, то на скільки – на 50 копійок чи на гривню.

Надрукувати
мітки:
коментарів