Поділитись:

Скандальна "недосесія": заговорили про саморозпуск Луцьради (фото)

Четвер, 02 березня 2017, 15:17
Скандальна

19 позачергова сесія Луцькради знову не відбулася, а окремі депутати навіть заговорили про перевибори.

На позачергову 19 сесію Луцькради, яка мала відбутися 2 березня о 10:00, знову не прийшла значна частина депутатського корпусу. Відтак фактично у повному складі були відсутні фракції "Батьківщини" та "УКРОПу". Єдине, що від "укропівців" прийшов тільки голова фракції Ігор Поліщук, який не зареєструвався, а пізніше проігнорував запрошення секретаря Луцькради Юлії Вусенко зайти в зал засідань.

Лівий ряд, де зазвичай сидять Лівий ряд, де зазвичай сидять "укропівці" та "Батьківщина", пустий

Скандальна

Не зареєструвався і депутат Євгеній Ткачук, який прийшов все ж таки на сесію і встиг поскандалити із громадським активістом Сергієм Рижковим. Рижков на місцях депутатів, котрі у п'ятницю проігнорували позачергову сесію, порозставляв таблички з написом "поки що депутат". Саме ця табличка і стала причиною суперечки.

Депутати не поспішали  на сесіюДепутати не поспішали на сесію

Маленьке Маленьке "яблуко роздору"

Депутат Євгеній Ткачук прийшов, але не зареєструвавсяДепутат Євгеній Ткачук прийшов, але не зареєструвався

Голова фракції Голова фракції "УКРОП" у Луцькраді наполягає на проведенні 20 чергової сесії

Євгеній Ткачук сперечається з громадськими активістамиЄвгеній Ткачук сперечається з громадськими активістами

Громадські активісти розставляють таблички з написом Громадські активісти розставляють таблички з написом "Поки що депутат"

Скандальна

"Сергію, твоя робота?" – спитав Євгеній Ткачук у громадського активіста і згадав йому, як той колись розповсюджував відеокасети порнографічного характеру.

"Так ти ж сам їх в мене і купляв", – сказав йому у відповідь Сергій Рижков.

Так ви в мене їх самі й куплялиТак ви в мене їх самі й купляли" - Рижков до Євгенія Ткачука, який нагадав йому за продаж порнокасет

Під час словесної перепалки в зал зайшов "радикал"-депутат Сергій Була, депутат від "Народного контролю" Павло Данильчук та позафракційний депутат Микола Яручик.Скандальна

Скандальна

"Радикал" Сергій Була показує лист депутату Віктору Ящуку

Начальник юридичного відділу Луцькради Олександр РачковНачальник юридичного відділу Луцькради Олександр Рачков

Депутат Микола ЯручикДепутат Микола Яручик

"Свободівець" Микола Романюк та "радикал" Аркадій Соломатін чекають на колег з депутатського корпусу

Депутат Артем Запотоцький  так і не дочекався початку сесіїДепутат Артем Запотоцький так і не дочекався початку сесії

Громадські активісти полишили Ткачука і почали розмову з депутатом Наталією БундоюГромадські активісти полишили Ткачука і почали розмову з депутатом Наталією Бундою

Скандальна

Втім депутатів все одно не було достатньо для кворуму. Тому Юлія Вусенко вирішила перенести початок сесії на годину, щоб подзвонити депутатам, які відсутні.

Однак і через годину відсутні депутати так і не прийшли. І залу покинув депутат Євгеній Ткачук, який зауважив журналістам, що прийшов на сесію, що чекав її початку, скільки міг, але має ще важливу зустріч.

Чим зайнятися, коли чекаєш на кворум? - влаштувати конфліктЧим зайнятися, коли чекаєш на кворум? - влаштувати конфлікт

Голова фракції Голова фракції "УКРОП" у Луцькраді наполягає на проведенні 20 чергової сесії

Прес-секретар Прес-секретар "Варти порядку" Олександр Волянюк останнім часом частий гість на сесії

Депутат Алла НадточійДепутат Алла Надточій

депутат від депутат від "Самопомочі" Микола Собуцький

Юлія Вусенко спілкується зі Юлія Вусенко спілкується зі "свободівцями"

Юлія Вусенко про  щось спілкується з Юлія Вусенко про щось спілкується з "радикалом" Сергієм Булою

Вусенко запропонувала депутатам зайти до зали і персонально звернулась до Ігоря Поліщука, щоб той зайшов. Втім він сидів в холі та не заходив у залу засідань.

"Депутати свідомо ухиляються від своїх обов'язків", – сказала Юлія Вусенко.

Сергій Була сказав, що якщо є два проблемні питання: визнання факту смерті Миколи Романюка (яке мали розглядати на позачерговій сесії) і припинення повноважень секретаря Луцькради (яке мали розглядати на черговій 20-й сесії) відкласти, зібратися і обговорити ці питання з головам фракцій, а "земельні" питання розглянути вже.

Депутат Микола Яручик сказав, що вже вчергове приходить на сесію, яка не відбувається.

Секретар Луцькради дивиться, хто з депутатів зареєструвався на сесію Луцькради Секретар Луцькради дивиться, хто з депутатів зареєструвався на сесію Луцькради

"Я не можу зрозуміти, чому не приходять депутати, не реєструються, чому не хочуть проголосувати це питання, і в мене складається вравження, що рада є недієздатна і якщо питання стає ребром, то може нам треба піти на перевибори", – сказав Микола Яручик.

Депутат Луцькради Микола Собуцький сказав, що рада не недієздатна, а "кишенькова".

"Це не недієздатна, а кишенькова міська рада. Ці депутати позаду мене, які не прийшли, вони на зарплаті. Їм скаже "папік" не голосувати – вони не голосують…", - сказав Микола Собуцький.

Юлія Вусенко запропонувала знову перенести сесію. Але вирішила з тими депутатами, які зібралися обговорити ситуацію, що виникла, та зробити офіційну заяву протягом дня.

"Оголошується перенесення пленарного засідання. Про час і місце буде повідомлено додатково", – сказала вона.

Також Вусенко сказала, що не відкидає ідеї розпуску ради.

Ігор Поліщук, який не заходив у сесійну залу, спілкувався із журналістами, щоб пояснити свої та дії фракції "УКРОП".

"Ми не реєструвались бо 19 позачергова сесія у п'ятницю була скликана з порушенням регламенту. А сьогодні було оголошено про продовження 19 позачергової сесії Луцькради, яка навіть не була відкрита в п'ятницю. Тобто продовжується те, що не відкрилось", – сказав Ігор Поліщук.

Він також наполягав на тому, що треба проводити 20 сесію. Та додав, що якщо раду вирішать розпустити, то і "укропівці" складуть свої депутатські мандати.

У результаті сесія вкотре не відбулася. "Укропівці" та фракція "Батьківщина" її проігнорували. Тим часом "земельних" проектів та інших важливих для життєдіяльності громади рішень не розглядають, оскільки через політичні ігри робота міської ради виходить що паралізована.

Надрукувати
мітки:
коментарів