Поділитись:

Луцькі чиновники не проти підвищити вартість проїзду в маршрутках

Субота, 11 березня 2017, 12:29

У Луцьку чиновники не проти погодити перевізникам підвищення вартості проїзду до чотирьох гривень.

Про це стало відомо під час громадських слухань на тему підняття тарифів на перевезення у луцьких маршрутках у п'ятницю, 10 березня, – передає Волинь24.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович розповів, що до мерії з осені звертаються перевізники, які вимагають підвищити вартість проїзду в маршрутках.

Чиновник нагадав, що за правилами зміна тарифу можлива в тому випадку, якщо вартість палива виросла більше, ніж на 10%. З його слів, на початку 2015 року дизпаливо коштувало 17 гривень за літр (саме тоді востаннє піднімали вартість проїзду), нині ж воно коштує 20 гривень. Тобто ціна виросла на 17%.

Аби визначити, на скільки ж потрібно підняти вартість проїзду в маршрутках, в Луцькраді вирішили обстежити пасажиропотік на маршрутах №2,12 , 22, 19, 17а.

Виявилось, що собівартість перевезення на цих маршрутах – від 2,28 до 4,58 гривень. Середній тариф – 3, 88 гривні.

Відтак, чиновники вважають, за необхідне підвищити тариф до чотирьох гривень. Цю ж цифру погодили в Антимонопольному комітеті.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко також додав, що часто водії маршруток не дотримуються графіків руху, не видають квитків та порушують інші умови договорів. Однак, із його слів, транспортна система у місті далеко не найгірша.

Посадовець запевнив, що перевізники вимагали підняти вартість проїзду до п'яти гривень, однак розрахунки показують, що і 4,5 гривень забагато.

До прикладу, проїзд у маршрутках у Львові наразі коштує 4 гривні, в Тернополі та Івано-Франківську – стільки ж, у Чернігові – 3,5, Житомирі – 3, втім у цих містах розпочата процедура підняття тарифів.

Надрукувати
мітки:
коментарів