Поділитись:

Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду призначити позачергові вибори

Четвер, 23 березня 2017, 14:32
Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду призначити позачергові вибори

Луцька міська радаЛуцька міська рада

Депутат Андрій Покровський попросив депутатів підтримати звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови.

За словами Андрія Покровського, в міській раді склалась ситуація, в якій частина депутатського корпусу обрала нового секретаря. Його ж попередник вважає рішення про дострокове припинення своїх повноважень незаконним і оскаржує його в суді. Про це він сказав 23 березня під час засідання "бюджетної" комісії.

Депутат Андрій ПокровськийДепутат Андрій Покровський

Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду призначити позачергові вибори

Текст звернення під час комісії був дещо підкоригованийТекст звернення під час комісії був дещо підкоригований

"В умовах такої боротьби за місце секретаря є загроза того, що місто порине в умови хаосу, адже депутати міської ради не знайдуть спільної мови між собою", - сказав Андрій Покровський.

Він додав, що в цій ситуації цілком можливо, що проведення позачергових виборів міського голови буде відтягуватися в меркантильних інтересах політичних фракцій у Луцькраді.

"Я хочу займатися в міській раді господарськими питаннями, а не політикою", - сказав Андрій Покровський.

Тому, на думку депутата, єдиний шлях виходу із цієї патової ситуації – якомога швидке проведення позачергових виборів Луцького міського голови.

"Це дозволить стабілізувати та нормалізувати роботу Луцької міської ради під керівництвом нового, законно обраного очільника міста", - додав Андрій Покровський.

Відповідно, депутат запропонував колегам з депутатського корпусу підтримати проект рішення і звернутись до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови та визначити строк їх проведення.

Депутат від фракції "УКРОП" Олександр Кравченко висловив свою позицію стосовно цього звернення.

"Я особисто від себе додам, і думаю це буде позиція фракції "УКРОП", - я підтримую таку ініціативу, бо ми дійсно повинні виходити з цього глухого кута", - сказав Олександр Кравченко.

Депутати Луцькради проситимуть Верховну Раду призначити позачергові вибори

Депутат Григорій Пустовіт також сказав, що ініціатива Андрія Покровського правильна, бо місто повинне мати легітимного міського голову. Також депутати Сергій Була, Павло Данильчук та Богдан Богонос також підтримали ініціативу Покровського, наголосивши на важливості мати легітимного міського голову.

Депутати зі змінами підтримали проект рішення і рекомендуватимуть депутатам на сесії підтримати його.

Надрукувати
мітки:
коментарів