Поділитись:

Фіскали перевірили магазин депутата Луцькради (фото)

Четвер, 30 березня 2017, 13:18

Марки акцизного податку, якими маркована горілчана і тютюнова продукція, що реалізується в мережі магазині "Гроно" у м. Луцьку, не мають ознак підробки.

Цей факт встановили фахівці під час фактичної перевірки в магазині "Гроно" на вул. Богдана Хмельницького, а також під час перевірки оптових складів цієї мережі, – повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Нагадаємо: інформаційне агентство Волинські новини опублікувало інформацію про те, що депутат Луцької міської ради Петро Нестерук нібито торгує контрафактною горілкою в мережі магазинів "Гроно". Тож він звернувся до керівництва ДФС у Волинській області з проханням якнайшвидше санкціонувати перевірки підрозділом якості товарів у мережі магазинів "Гроно".

Під час фактичної перевірки, що, як відомо, проводиться без попередження, перевірили на ­­­­­­­відповідність встановленому зразку марки на усій лікеро-горілчаній продукції у вказаному магазині за посередництвом спеціального пристрою з ультрафіолетовим маркером. У жодному з випадків не зафіксовано найменших ознак підробки. Відсутність фальсифікату та продукції з підробленими акцизними марками засвідчила перевірка на оптових складах, де зберігається продукції мережі магазинів "Гроно".

Разом з тим, в ході фактичної перевірки фахівці ДФС виявили деяку невідповідність цін у податкових накладних виробника тютюнової продукції, а от в ході моніторингу – звірки акцизних марок, що видані суб'єкту господарювання з фактично реалізованими, порушень теж не встановлено.

Як повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області, перевірка на предмет дотримання законодавчих вимог у сфері реалізації підакцизної продукції зазначеною мережею магазинів, зокрема на оптових складах, триватиме ще 10 днів. Наразі стверджувати про реалізацію горілчаного фальсифікату в магазинах "Гроно" немає жодних підстав, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області, запевняють, що виявити так звані саморобні акцизи на підакцизній продукції досить просто: саме з використанням ультрафіолету, оскільки акцизні марки встановленого зразка умовно кажучи "поглинають", а підроблені "відбивають" ультрафіолетовий промінь. Відтак, зображення написів на істинній акцизній марці та підробленій кардинально різниться саме в ультрафіолетовому світлі. Отож, в практиці фактичних перевірок такий спеціальний пристрій використовується досить активно.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
21 березня 2024
06 лютого 2024
27 січня 2024
11:15
16 січня 2024
23 жовтня 2023
26 вересня 2023
12 вересня 2023
08 серпня 2023
03 серпня 2023