Поділитись:

"Це спроба "розхитати" Західну Україну", - Вітів про обстріл Польського консульства

П'ятниця, 31 березня 2017, 20:25

Очільник фракції ВО "Свобода" у Волиньраді Анатолій Вітів сказав, що обстріл з гранатомета консульства Польщі у Луцьку – спроба розпалити конфлікт України з Польщею.

У Луцьку обстріляли Генеральне консульство Польщі. Про це говорили під час прямого ефіру ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" 31 березня на телеканалі "Нова Волинь".

Телеведуча Галина Падалко сказала, що правоохоронці класифікували цей інцидент як "терористичний акт", наголосивши на можливій присутності "російського сліду".

Голова Товариства польської культури на Волині ім. Єви Фелінської Валентин Ваколюк сказав, що на території Донбасу теж нищили польські консульства. Просто, з його слів, цей інцидент – це сигнал, що недоброзичливці дістались і сюди, на Захід.

"Подібні акції - це спроба розхитати Західну Україну, і зараз думаю, що Західна Україна цього не допустить. Весь політикум розуміє ту проблему. Якщо ми підемо в конфлікт з Польщею - це велика загроза мати двох ворогів, та й це неграмотно і неможливо. Так, стосунки періодично загострюються, але це не значить, що ми не розуміємо, наскільки важливим є польсько-український мир", - сказав Анатолій Вітів.

Надрукувати
мітки:
коментарів