Поділитись:

Луцькі забудовники розповіли, як не стати жертвою "будівельних аферистів"

П'ятниця, 14 квітня 2017, 21:00
Луцькі забудовники розповіли, як  не стати жертвою «будівельних аферистів»

Часто забудовники починають продавати квартири, викопавши лише котлован і довірливі покупці нерідко стають жертвами "будівельних афер".

Про те, на що важливо звертати увагу, аби вберегти себе від "будівельних аферистів", говорили в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE.

На думку генерального директора будівельної компанії "Луцьксантехмонтаж №536" Ігоря Чорнухи, варто віддавати перевагу місцевому забудовнику. Варто звернути увагу на його репутацію.

"Треба вивчити історію підприємства, яке займається як інвестуванням, так і будівництвом. Наприклад, наше підприємство з 55-річним стажем в будівництві. Ми завжди на місці, двері відкриті. Будь-яка людина в будь який час може потрапити до мене в кабінет", – зазначив Ігор Чорнуха.

Також потрібно заздалегідь думати про те, хто може виправити будівельний брак, якщо такий знайдеться. Якщо забудовник місцевий, то до нього завжди можна буде звернутись.

Зі слів Ігоря Чорнухи, треба зважати і на оформлення робітників, все має бути легально. І, звичайно, будівельна компанія повинна справно сплачувати податки.

На думку директора будівельної компанії "Інвестор" Андрія Разумовського, забудовники з інших міст мають також право будувати. Але покупцеві, перш за все, необхідно перевірити юридичний статус забудовника.

"Я би перевірив документи на землю, дозвіл на будівництво. Люди часто купують квартири і навіть не цікавляться, чи є дозвіл на будівництво. Є будинки в Луцьку, в яких взагалі скасовані декларації, скасовані містобудівні умови, а вони будуються", – зазначив Андрій Разумовський.

Зокрема, зі слів директора компанії "Інвестор", на будівництво житлового комплексу "Форрест" немає відповідних дозволів, проте роботи там ведуться і люди купують квартири, оскільки гарна ціна.

"Не завжди гарна ціна відповідає результату", – резюмував Андрій Разумовський.

Надрукувати
мітки:
коментарів