Поділитись:

Відомо, кого "Свобода" висуватиме на посаду луцького мера

П'ятниця, 28 квітня 2017, 21:00
Відомо, кого

Очільник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок розповів, кого висуватиме партія на вибори міського голови Луцька.

Про це він розповів у ефірі програми "Протилежний Погляд LIVE" 28 квітня.

Зі слів Тягнибока, на засідання політвиконкому і політради "Свободи" голова волинського осередку Анатолій Вітів піднімав питання виборів луцького мера. Партія вирішила, що візьме участь у виборчих перегонах і визначилася із кандидатом.

"Обговорювалося декілька кандидатур, але абсолютно логічно, що "Свобода" висуватиме Сергія Кудрявцева, який вже балотувався на цю посаду. Він вже має певний досвід як кандидат на посаду міського голови, і при певних розкладах ми переконані, що в нього є серйозні шанси поборотися за перемогу", – зазначив Олег Тягнибок.

Нагадаємо: в статті 42 ЗУ "Про місцеве самоврядування" йдеться про те, що у разі смерті повноваження міського голови можуть бути припинені достроково, що є наслідком звільнення його з посади.

Не пізніше як на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті міського голови особа, яка на цей час, відповідно до закону, здійснює повноваження міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів мера.

Загалом, щоб Верховна Рада призначила позачергові вибори, потрібно було надіслати такі документи: клопотання щодо призначення позачергових виборів голови, копію свідоцтва про смерть міського голови і рішення міської ради, яким береться до відома факт смерті голови. (ст 79 та ст. 42 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні").

Секретар ради Ігор Поліщук досі не відправив у Верховну Раду рішення міської ради про припинення повноважень Луцького міського голови Миколи Романюка.

Надрукувати
мітки:
коментарів