Поділитись:

Керівництво "Луцьктепла" пояснило, чому підприємство не подає гарячу воду цілодобово

Середа, 03 лютого 2016, 18:51

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради директор департаменту житлово-комунального господарства міста Луцька Іван Кубіцький поінформував присутніх щодо регулювання подачі гарячої води в місті.

За його словами до цього часу діяло рішення, відповідно до якого подачу гарячої води припиняли в нічний час - з 22:00 до 06:00. Дія попереднього рішення закінчилась, тому виникла необхідність його поновити. Перед прийняттям відповідного проекту члени виконавчого комітету обговорили можливість подавати гарячу воду на годину довше. Також вони розглянули скарги лучан стосовно того, що о 7 ранку вода ще залишається холодною, - пише Під прицілом.

За словами Івана Кубіцького, якщо готувати і подавати гарячу воду цілодобово, це спричинить додаткові витрати на підприємстві ДКП "Луцьктепло". Він розповів, що додаткова година підготовки води, в середньому місту буде коштувати близько пів мільйона гривень на місяць. Іван Кубіцький також переконаний, що керівництву ДКП "Луцьктепло" потрібно на належномі рівні організувати роботу бойлерних, і проблема ранкової подачі гарячої води зникне.

Заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна підтвердила інформацію, надану директором департаменту житлово-комунального господарства про додаткові витрати, яке понесе підприємство у разі збільшення графіку подачі води. З її слів, година гарячої води обходиться підприємству в місяць 526 тисяч гривень. З них 463 тисячі гривень підприємство витрачає на газ, і 63 тисячі гривень на електроенергію для насосів.

Член виконкому Михайло Щур розповів, що, попри всі зауваження, текст проекту рішення спонукає його проголосувати позитивно. Адже у першому пункті рішення зазначено, що підприємство зобов'язане забезпечити місто гарячою водою саме від котелень ДКП "Луцьктепло".

"Наскільки я розумію у відповідності до даного рішення для постачання гарячої води в місті Луцьку не будуть залучатись ніякі інші котельні та підприємства. Тобто, незрозумілу і непрозору співпрацю з якимись компаніями даний проект рішення відкидає в принципі", - зауважив Михайло Щур.

Також він звернув увагу Валентини Малютіної на те, що у проекті рішення йдеться про забезпечення гарячої води лучанам о 6:00, а не про початок роботи бойлерних у цей час. Виконавчий комітет підтримав проект рішення "про постачання гарячої води для населення в місті Луцьку" без змін.

Надрукувати
мітки:
коментарів