Поділитись:

Хто затягує із призначенням позачергових виборів мера у Луцьку?

Вівторок, 16 травня 2017, 16:20

Комітет з питань державного будівництва очікує від секретаря Луцькради рішення про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка, щоб вирішити питання з призначенням позачергових виборів мера.

В Комітеті з питань державного будівництва перебуває на розгляді клопотання про призначення позачергових виборів міського голови Луцька, яке надіслане до Верховної Ради за підписом секретаря Юлії Вусенко від 17 лютого 2017 року разом зі свідоцтвом про смерть міського голови. Про це йдеться у відповіді Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва від 15 травня.

Також в Комітеті є рішення Луцької міської ради до Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду питання призначення позачергових виборів Луцького міського голови та визначення строку їх проведення.

Під час попереднього розгляду зазначених документів 12 квітня цього року народні депутати, які є членами Комітету, зауважили, що призначення чергових та позачергових виборів до органів місцевого самоврядування належить до конституційних повноважень Верховної Ради України. Зокрема, призначення позачергових виборів міського голови відбувається не пізніше ніж у дев'яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень міського голови.

У Комітеті також повідомили, що на сьогодні Луцькою міською радою не надіслано до Верховної Ради України завірену належним чином копію рішення міської ради про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови Романюка М. Я. Хоча Комітет 12 квітня цього року надсилав лист до секретаря Луцькради Ігоря Поліщука з пропозицією оперативно надіслати до Верховної Ради України зазначене рішення задля вирішення Комітетом питання про призначення позачергових виборів міського голови.

Секретар Луцькради Ігор Поліщук><span class=Секретар Луцькради Ігор Поліщук

Також в Комітеті зауважили, що доопрацьовують свої рекомендації щодо переліку документів, які подаються до Верховної Ради України місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами при порушенні питання про призначення позачергових місцевих виборів, оскільки нині враховують в рекомендаціях зміни, які були внесені до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Нагадаємо: на думку самого Ігоря Поліщука, позачергові вибори не призначають через те, що немає визначеного кандидата від провладної сили. А в таких умовах, мовляв, проводити голосування невигідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів