Поділитись:

Поліція перевірила на якість продукцію "Угринівмолоко"

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:28
Поліція перевірила на якість продукцію «Угринівмолоко»

На Угринівському та ще декількох молокозаводах перевірять на якість продукцію, яка постачається в школи та садочки Луцька.

Зразки продукції, яку виробляє Угринівський молокозавод, відібрали та відправили на експертизу. Про це "Конкуренту" розповів директор підприємства ПОСП ім. Шевченка Андрій Турак.

Зі слів Андрія Турака, окрім його заводу, подібні відбори зразків продукції здійснили ще на двох заводах, щоб перевірити, чи, бува, не додають виробники в свою продукцію пальмову олію чи інші добавки.

"Вони мали рішення суду і законне право зайти і відібрати зразки продукції. Вони ще інші заводи перевіряють, які постачають продукцію в навчальні заклади. бо через нас дистриб′ютори постачають молоко в дитячі садочки. Ми показали їм завод, вони відібрали зразки. Ми не займаємось тим, щоб добавляти шкідливі домішки, в нас нічого такого немає", – сказав Андрій Турак.

Як пояснив начальник відділу управління захисту економіки Олександр Грушко, порушено кримінальне провадження, в рамках якого і проводився збір доказової бази.

"Наша служба не уповноважена розголошувати таємниці слідства. Єдине, що можу сказати, ми там (на Угринівському заводі, – Конкурент) були офіційно і законно", - лаконічно додав Олександр Грушко.

Втім більш детальні роз'яснення стосовно цього кримінального провадження дав керівник Луцької місцевої прокуратури Артур Томашевський.

Як пояснив Артур Томашевський, нині розслідується кримінальне провадження щодо постачання в ДНЗ міста недоброякісної продукції та привласнення коштів постачальниками у зв'язку з цим. Також було дуже багато публікацій в ЗМІ та й депутати Луцької міської ради на сесії озвучували керівнику Луцької місцевої прокуратури питання щодо перевірки якості харчування в дошкільних навчальних закладах та школах.

"Ми вирішили піти з оглядом на підприємства, які є виробниками такої продукції та з якими співпрацювали суб'єкти підприємницької діяльності, що постачали продукцію в ДНЗ. Ми отримали дозволи суду на проведення оглядів на трьох підприємствах, одне з яких знаходиться у Волинській області. Проведено такі огляди та вилучено документацію і зразки молочної продукції, яка виготовляється, та призначено відповідні експертизи. Адже треба з'ясувати питання безпечності такої продукції", – сказав Артур Томашевський.

Зокрема, в ході слідства встановлено, що два суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють оптову торгівлю молочними продуктами харчування, уклавши договори поставки молочної продукції за результатами проведення тендерів, неналежно виконують умови договору, тобто поставляють продукцію неналежної якості. Разом з тим в фінансових документах значиться товар належної якості, тобто той, що передбачений умовами договору, а в дійсності по факту в установи завозиться зовсім інша продукція, до того ж її реальна ціна є значно меншою від тієї, за якою вона постачається.

Зі слів головного прокурора Луцька, після проведення експертиз вони будуть знати, чи продукція є якісною та безпечною, і, відштовхуючись вже від висновків експертиз, будуть ухвалювати остаточне процесуальне рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів