Поділитись:

Через теракт суд дав СБУ доступ до дзвінків і повідомлень лучан

Вівторок, 23 травня 2017, 16:30

У рамках досудового розслідування обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку в ніч на 29 березня суд надав доступ правоохоронцям до інформації про усі дзвінки лучан, здійснені в центральній частині міста та на виїздах між 23:00 годиною 28-го березня та 01:00 годиною 29 березня.

Відповідні рішення ухвалив суддя Луцького міськрайонного суду Вадим Смітюх 26 квітня та 5 травня, – пише Четверта влада.

Як йдеться в ухвалах суду, із відповідним клопотанням про надання доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, звернувся старший слідчий УСБУ у Волинській області та прокурор у справі.

Як пояснили правоохоронці, задля встановлення причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб на місці вчинення злочину та шляхами можливих відходів злочинців проведено радіотехнічне обстеження, яке встановило місцезнаходження базових станцій операторів мобільного зв`язку ПрАТ "Київстар" та ПрАТ "МТС Україна".

"Враховуючи те, що під час вчинення кримінального правопорушення злочинці могли користуватися мобільним зв`язком, необхідно отримати інформацію про телефонні з`єднання терміналів стільникового зв`язку за встановленими координатами місця вчинення кримінального правопорушення, оскільки вказана інформація матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, можливе шляхом перевірки інформації про з`єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг в період часу із 23:00 години 28.03.2017 по 01:00 годину 29.03.2017 у зоні дії зазначених базових станцій операторів телекомунікацій", – пояснили правоохоронці.

Тож слідчий СБУ та прокурор попросили суд надати їм дозвіл на отримання від операторів мобільного зв`язку інформації про вхідні та вихідні дзвінки, зокрема нульової тривалості; отримання SMS, MMS і інших видів повідомлень, які здійснювалися в зазначений період часу у зоні дії таких базових станцій мобільних операторів:

  • Волинська область. м. Луцьк, вул. Дубнівська, 22б;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Дубно;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Рівне;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ківерці;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ковель;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. В.Волинськ;
  • Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Львів;
  • м. Луцьк, вул. Глушець (зупинка центрального ринку);
  • м. Луцьк, вул. Глушець (АЗС " БРСМ");
  • м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Бринського;
  • м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Кременецька.

Вказану інформацію мобільні оператори ПрАТ "МТС Україна" та ПрАТ "Київстар" мають надати в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, та зобов`язані зазначити: тип, дату, час, тривалість дзвінків, надіслані та отримані СМС і ММС-повідомлення, номери учасників з`єднань, ІМЕІ їх мобільних терміналів, азимути ретрансляційних антен з прив`язкою до базових станцій.

Нагадаємо: 29 березня у будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку стався вибух. Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл як теракт. Служба безпеки України пропонує винагороду 25 тисяч гривень за інформацію про вибухи у Генеральному Консульстві Польщі у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів