Поділитись:

Каналізацію мікрорайону Вересневе планують підключити до Луцька

Середа, 24 травня 2017, 16:54

У Луцькраді хочуть виділити 150 тисяч гривень на розробку проекту господарсько-побутової каналізації на вулиці Корольова (мікрорайон Вересневе).

З бюджету міста хочуть виділити 150 тисяч гривень на розробку проекту господарсько-побутової каналізації на вулиці Корольова. Про це сказав начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан 24 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

Відтак мережі школи та садочка, житлових будинків, що на Корольова хочуть в майбутньому під'єднати до КНС міста.

Голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук поцікавився, що ж лишиться приєднаним до цукрового заводу, якщо мережі, що на Корольова підключать до КНС міста. Леонід Карабан сказав, що нічого не лишиться.

"Цукровий завод настоює, що міська каналізація вливає щодня 600 кубів, туди підключено декілька житлових будинків Вересневого. Я підозрюю, що туди хтось ще льє крім міста. Я думаю, що завод каже праву, бо їм легко порахувати скільки зливають вони ,а все решта – житлові будинки", - додав депутат Борис Смаль.

Депутат додав, чи не варто звернути увагу на стару насосну станцію, яка знаходиться на Вересневому і яку можна було б відновити.

Втім депутат Сергій Була сказав, що та станція технологічно стара і закинута сміттям.

Павло Данильчук сказав, що є ще нагальність у реконструкції відстійників у Липлянах, які також є джерелом смороду у Луцьку.

"В.о. міського голови організував зустріч і ми хочемо залучити київську структуру, яка займається виготовленням біогазів, які за рахунок наших стічних вод будемо переробляти біогаз і перетворювати його в енергію щоб зробити замкнутий цикл", - сказав Сергій Була.

Він додав. Що київська структура покаже три варіанти виходу із ситуації і Луцькрада має вибрати в якому напрямку схоче співпрацювати.

Надрукувати
мітки:
коментарів