Поділитись:

У луцьких "м'ясників" запитають, що вони скидають у каналізацію

Четвер, 25 травня 2017, 11:46

У Луцьку активно взялись виявляти причини смороду, від якого страждає мікрорайон Вересневе та прилеглі села Луцького району.

Ініціативна група від представників сіл Баїв, Гірка Полонка та міста Луцьк звернулась з листом до Луцькради і до громадської ради при Волинській ОДА. Про це сказала заступник голови громадської ради при Волинській ОДА Мар'яна Сорочук 25 травня під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Вона сказала, що після звернення цієї ініціативної групи представники громадської ради разом з екологічною комісією провели виїзне засідання, на якому відвідали територію Гнідавського цукрового заводу та його поля фільтрації. Тоді ж були здійснені заміри повітря лабораторним центром. До засідання долучились сільські голови Баїва, Гіркої Полонки. Тоді ж виявили, що сморід має декілька джерел походження – це і поля фільтрації, і мелясна барда, яка потрапляє на біоетанольний завод, і фекальні відходи від мікрорайону Вересневе та Гіркої Полонки.

"Було заборонено зливати нечистоти на поля фільтрації у Гіркій Полонці, які почали зливати на вулиці Мамсурова. На сьогодні важливо, щоб розпочалось будівництво гіркополонківської каналізації до центральної каналізації міста, а також добудови каналізації Вересневого і її підключення до каналізації міста", – сказала Мар'яна Сорочук.

Також вона додала, що не варто забувати і про людей, які через зупинку роботи біоетанольного заводу залишились без роботи, тому були змушені йти у відпустку.

"Проблема не тільки в біоетальнольному заводі, я бачу, що є ще проблема, що скидають м'ясопереробні підпримства в каналізацію", – сказав голова громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк.

Він запропонував доручити контролюючим органам провести перевірку, куди і в яких об'ємах скидають відходи асенізаторські машини м'ясопереробників.

Мар'яна Сорочук додала, що варто було б створити єдину точку зливу, а за те, що асенізатори зливатимуть в інших недозволених місцях, штрафувати.

Відтак на комісії вирішили, що на наступне засідання варто запросити представників м'ясопереробних підприємств, щоб вони розказали, що, в яких кількостях і де зливають у міську каналізацію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
29 жовтня 2023
27 вересня 2023
26 вересня 2023
23 вересня 2023
07 вересня 2023