Поділитись:

Лучан запрошують на фестиваль середньовічного духу "Князівський бенкет"

Понеділок, 29 травня 2017, 13:02

У Луцьку 10 червня з нагоди відкриття літнього туристичного сезону – 2017 відбудеться фестиваль середньовічного духу "Князівський бенкет".

Якщо Вам завжди кортіло дізнатись, як розважалися князі та княгині, королі й королеви, купці і міщани, – то Вам до Луцька на "Князівський бенкет"! Фестиваль середньовічного духу перенесе Вас у князівську добу, зачарує співами менестрелів, закружляє у середньовічному танці, перетворить на лицарів та вінценосних осіб. Ви скуштуєте страви, якими пригощали у Луцьку в той час, коли наше місто іменувалось Лучеськом Великим, – повідомляють організатори.

Завітайте і дізнайтесь про Європейський з'їзд монархів 1429 року – знакове для Луцька зібрання, що стало найбільшим у Середньовічній Східній Європі, після якого наше місто було нанесене на усі європейські карти!

Цьогорічна програма буде захопливою і цікавою як для дорослих, так і для дітей: розповіді про Луцьк від міщанки Оксині, справжні лицарські бої, виступи кінно-трюкового театру, середньовічні музика, танці, ігри й забави, робота цехових ремісників, фотосесії в історичних костюмах, прогулянки верхи, вогняне шоу та багато інших цікавих сюрпризів.

"Усе це ви зможете не лише побачити, а й взяти безпосередню участь! Адже будуть проводитись майстер-класи з гончарства, ткацтва, ковальства, каліграфії, танців та приготування традиційних історичних страв та конкурс історичних костюмів. А ще смаколики, приємні сюрпризи та цінні і оригінальні призи для гостей фестивалю!" – обіцяють організатори.

Фестиваль проводиться у місті вдруге. Організатор заходу — управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Початок урочистої ходи — 17.00 з Театрального майдану. Далі фестиваль триватиме на Замковій площі. Вхід вільний.

Надрукувати
мітки:
коментарів