Поділитись:

"Львівська залізниця" просить Луцькраду компенсувати їм 30 мільйонів гривень

Вівторок, 30 травня 2017, 15:03

"Львівська залізниця" просить Луцькраду компенсувати їм за перевезення пільговиків 30 мільйонів гривень за рік.

Щомісяця від "залізничників" у Луцькраду приходять листи з вимогою оплатити пільгові перевезення пенсіонерів, які електричкою їздять на дачі. Про це сказала начальник управління фінансів і бюджету Лілія Єлова 30 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

"Останній лист був направлений з таким попередженням, що якщо кошти не будуть виділятись, то залізниця підніматиме питання, що не возитиме пільговиків безкоштовно. Відтак вже за березень ця сума становила 520 тисяч гривень.

"Ми зобов'язані компенсувати?", - поцікавився депутат Андрій Покровський.

Лілія Єлова відповіла, що якщо депутати не проголосують за це, то ніхто не буде компенсовувати, адже міська рада може компенсовувати, але законодавчо не зобов'язана це робити.

Депутат Луцькради Тарас Шляхтич запропонував звернутись до "Львівської залізниці", щоби держава вирішила це питання на законодавчому рівні – хто і за що має відповідати, бо зараз виходить дуже однобока ситуація.

Лілія Єлова сказала, що багато перевізників звертаються щодо компенмсацію за перевезення пенсіонерів на дачі але ніхто не може визначити точної кількості перевезених.

Відтак депутати підтримали пропозицію відмовити у проханні "Львівської залізниці"

Надрукувати
мітки:
коментарів