Поділитись:

Які проекти лучан реалізують за міські гроші: деталі

П'ятниця, 02 червня 2017, 16:50

У Луцьку визначили переможців конкурсу кращих громадських ініціатив у 2017 році.

Цьогоріч у голосуванні взяло участь 706 осіб. Найбільше голосів набрали 12 ініціатив, на реалізацію яких з міського бюджету виділять 480 тисяч 985 гривень. Співфінансування з боку ініціативних громадян становитиме 71 тисячу 343 гривні.

Конкурент пропонує ознайомитися із ініцітивами, які втілять в життя у Луцьку:

1. Луцьк у долонях. 115 голосів

Проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, а саме: видання путівника "Луцьк – прогулянки містом" рельєфно-крапковим шрифтом Брайля у студії друку "Braille Studiо" та здійснення аудіозапису путівника "Луцьк – прогулянка містом" СІД Медіа Груп. Бюджет – 50 тисяч гривень.

2. Сквер на перетині проспекту Перемоги-вул.Огієнка. 106 голосів

Проект перебачає облаштування публічного простору скверу чи зеленої зони. Встановлення лавок, креативної лавки-клумби та вказівників. Бюджет – 50 тисяч гривень.

3. Безпечний вигул собак у сквері Героїв Майдану. 104 голоси

Проект передбачає облаштування парканом частини майданчика для вигулу собак у сквері "Героїв Майдану". Бюджет – 64 600 грн.

4. Екозона відпочинку. 58 голосів

Створення належних умов та додаткового комфорту для відвідувачів комунального закладу "Луцький центр первинної медико-соціальної допомоги" через розміщення поблизу входу до медичного закладу комплексу "Екозона відпочинку". Це облаштована парковкою для велосипедів на 4 місця, колясочною з навісом на 3 місця та лавочкою – точка відпочинку, де будь-який відвідувач закладу чи супроводжуючий зможе комфортно провести час, або припаркувати велотранспорт чи дитячу коляску. Планується провести благоустрій території "екозони", облаштувати її смітником та екосвітильником на сонячній батареї, який не буде залежати від центрального електропостачання та буде підсвічувати територію парковки у вечірній і нічний час. Бюджет – 10 800 грн.

5. Алея поезії. 57 голосів

Проект передбачає створення нового арт-об'єкта у центрі міста протягом літа 2017 року на вул. Градний Узвіз (паркан Собору). Бюджет – 50 тисяч гривень.

6. Інтелектуальне інтерактивне табло. 55 голосів

Встановлення інформаційного інтерактивного табло, вільний доступ до wi-fi біля приміщення бібліотеки для юнацтва. Табло поширюватиматиме інформацію про історію, архітектуру, культуру та діячів краю, про роботу установ культури, рух транспорту, програми свят, анонси про книги, фільми, експозиції музеїв, соціальну, екологічну та спортивно-оздоровчу рекламу. Інтерактивний режим роботи табло забезпечить публічні презентації, майстер-класи з програмування, телекомунікаційне спілкування: телемости, відео конференції. Бюджет – 56 500 гривень.

7. Рекреаційна зона до 6 та після 60 і всім, всім всім. 45 голосів

Проект передбачає облаштування території біля дитячого майданчика, вкладення бруківки, забезпечення ігровим дитячим обладнанням, встановлення лавочок та сучасних клумб біля будинку. Бюджет – 50 тисяч гривень.

8. Сквер мрійників та інтелектуалів. 45 голосів

Проект передбачає облаштування скверу, зокрема встановлення лавочок, гойдалок, між ЗОШ № 11та ДНЗ № 37. Бюджет – 49 950 грн.

9. Урбанпростір. 37 голосів

Встановлення креативних місць для відпочинку молоді на території біля головного корпусу СНУ ім. Лесі України. Бюджет – 50 тисяч гривень.

10. Арт-альтанка. 25 голосів

Відновлення громадського простору та створення архітектурної арт-перлини. Бюджет – 50 тисяч гривень.

11. Розробка веб сайту для збільшення інвестиційної привабливості Луцька "Invest in Lutsk". 24 голоси

Такий веб-ресурс матиме зручний інтерфейс, буде максимально інтерактивним та допоможе вітчизняним і закордонним інвесторам дізнатися про інвестиційний потенціал міста, об'єкти інвестиційної нерухомості, вільні земельні ділянки, актуальні інвестиційні пропозиції та проекти від підприємств міста, міститиме інформацію про найважливіші галузі економіки міста, статистичну інформацію тощо. Також на сайті пропонується створити окремий розділ "Зроблено в Луцьку", у якому буде відображено інформацію про підприємства міста та пропагуватиметься продукція, яку вони виготовляють. Усі матеріали супроводжуватимуться відповідною текстовою, відео чи/та графічною інформацією. Бюджет – 30 500 гривень.

12. Майданчик для Панна-Футболу. 16 голосів

Панна-футбол – гра, з якої проводяться світові турніри. Панна – прокидання м'яча між ногами суперника. Облаштування колоподібного огороженого майданчика з двома маленькими воротами. Діаметр кола 5,6 м. Висота огорожі 1,70 м. Ставиться на тверде або трав'яне покриття. Майданчик пропонується облаштувати у дворі між будинками на вул. Кравчука, 7,9

Надрукувати
мітки:
коментарів