Поділитись:

У Верховній Раді нема оригіналу рішення про припинення повноважень Романюка

Середа, 07 червня 2017, 15:38
У Верховній Раді нема оригіналу рішення про припинення повноважень Романюка

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування не отримав оригінал листа віл секретаря Луцькради Ігоря Поліщука про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка. Є лише факсокопія документа.

Про це стало відомо під час засідання комітету, 7 червня. Відтак, питання щодо виборів міського голови Луцька, яке планували розглянути у комітеті першим, відклали до того часу, поки не отримають оригінал документа. Голова комітету Сергій Власенко сказав, що питання таки розглянуть сьогодні після розгляду усіх інших запланованих питань.

Нардеп Олег Березюк зазначив, що народний депутат України Любомир Зубач у Луцьку "добивався" оригіналу листа від Луцькради.

"Цілий Луцьк введений в оману, що оригінал листа давно відправлений до комітету", – зазначив він.

З його слів, коли члени комітету порушили це питання і звернулися із претензіями до певних депутатів Луцькради, то факсокопія листа раптово з'явилася. Тому нардеп називає це маніпулюванням.

Зокрема в комітеті підтвердили, що листи від секретаря Луцькради Ігоря Поліщук справді надійшли факсом сьогодні, 7 червня. Один із них датований 2.06, другий – власне, рішення Луцької міської ради – 29.03.

Конкурент стежитиме за розвитком подій.

Тим часом у Луцьку суд поновив Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради. Натомість Ігор Поліщук сказав, що поки рішення суду із поновленням Юлії Вусенко на посаді незрозуміле, адже немає повного тексту рішення суду і ще неясна мотивувальна частина. Своєю чергою Юлія Вусенко повідомила, що як секретар першочергово планує відправити лист на Верховну Раду про призначення виборів. А усунення її з посади і те, що відбувалось з головами комісій, назвала політичною розправою.

Натомість народний депутат України Любомир Зубач запевнивняв, що станом на 7 червня Комітет з питань державного будівництва станом не отримав від секретаря Луцькради Ігоря Поліщука завірену належним чином копію рішення міської ради про припинення повноважень міського голови Миколи Романюка.

Надрукувати
мітки:
коментарів