Поділитись:

Фіскали роз'яснили ситуацію щодо фірми Нестеруків

Субота, 10 червня 2017, 11:30
Фіскали роз'яснили ситуацію щодо фірми Нестеруків

У головному управлінні Державної фіскальної служби наголосили: теза про те, що "журналісти добилися конфіскації 5 тисяч літрів горілки" з одного зі складів в м. Луцьк, озвучена в інформаційному матеріалі та відеосюжеті Інформаційного агентства "Волинські новини", не відповідає дійсності.

Вказана партія підакцизної продукції відповідно до вимог чинного законодавства вилучена у рамках кримінального провадження в ході огляду ліцензійного складу. Конфіскація щодо цього товару не застосовувалася, – повідомляє прес-служба фіскалів.

Відповідно до процедури на партію підакцизної продукції на час досудового розслідування накладено арешт.

Наразі триває досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні. Призначені всі необхідні судові експертизи, за результатами яких ухвалять кінцеве процесуальне рішення та визначать долю речових доказів.

Також фіскали зазначили, що висновок автора матеріалу про невідповідність автентичності марок акцизного збору, якими була маркована підакцизна продукція, – упереджений та необґрунтований.

Відповідно до висновку судово-технічної експертизи документа від 23.05.2017 марки акцизного податку для алкогольних виробів, які є горілчаною продукцією вітчизняного виробництва, вилучені з ліцензійного складу 19.04.2017, – виготовлені на Державному підприємстві "Поліграфкомбінат Україна" Міністерства фінансів України, що здійснює їх випуск.

Нагадаємо: у березні інформаційне агентство Волинські новини опублікувало інформацію про те, що депутат Луцької міської ради Петро Нестерук нібито торгує контрафактною горілкою в мережі магазинів "Гроно". Тож він звернувся до керівництва ДФС у Волинській області з проханням якнайшвидше санкціонувати перевірки підрозділом якості товарів у мережі магазинів "Гроно". Як з'ясувалося, марки акцизного податку, якими маркована горілчана і тютюнова продукція, що реалізується в мережі магазині "Гроно" у м. Луцьку, не мають ознак підробки. Згодом, 19 квітня, майже дві доби працівники телеканалу "Аверс" та члени "Варти порядку" "атакували" склад ТОВ "Полісся-Трейд", намагаючись довести факти продажу незаконного алкоголю. 21 квітня майно з території ТОВ "Полісся – Трейд" вилучили на експертизу Луцький міськрайонний суд на час проведення експертизи заарештував вилучене майно компанії.

До слова, за 5 місяців 2017 року співробітники податкової міліції Волині вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму 10,8 мільйона гривень, зокрема 136,5 дал спирту на суму 278,8 тис. грн; 923,5 дал лікеро-горілчаних виробів на суму 2,1 млн грн, майже 680 тисяч пачок сигарет на суму 7 млн грн; 12,5 тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 300 тис. гривень.

З початку року розпочато 6 кримінальних проваджень за ст. 204 КК України "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів", припинено діяльність 3 незаконних виробництв підакцизних товарів.

У цілому в Україні у січні-травні 2017 року вилучено понад 35,8 тис. дал спирту на загальну суму 53,9 млн грн, а також майже 532 тис. дал лікеро- горілчаних виробів на загальну суму 200,4 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів