Поділитись:

Школа № 27 у Луцьку готова на 80 %

Вівторок, 13 червня 2017, 13:35

Для завершення будівництва школи № 27 у Луцьку потрібно ще 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зокрема, школа розрахована на 630 дітей, при наповненості класів 30 учнів вміщатиме до 1 000. Це дасть змогу зняти напругу щодо переповненості інших навчальних закладів міста. Сама школа має два поверхи, сучасний євроремонт, енергозберігаючі системи, їдальню, спортивний зал, басейн – усе необхідне для нормальних умов навчання дітей. В той же час це ще півсотні робочих місць для вчителів. Однак, будівництво триває уже четвертий рік.

Як зазначила начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова, загальна кошторисна вартість проекту школи № 27 у місті Луцьку становить майже 90 млн грн. Залишкова вартість будівництва (без спортивного залу) станом на 1 січня 2017 року становила майже 50 млн грн. Відтак, місто ухвалило рішення виділити 20 млн грн на добудову школи. Ще 5 млн грн із депутатського соцеконому виділить Ігор Лапін. Залишається знайти близько 25 мільйонів гривень. Відповідно до документації, на будівельно-монтажні роботи, які виконує ТзОВ "Житлобуд-2" потрібно 35 млн грн, решта – для закупівлі відповідного обладнання. Варто також зазначити, що не здавши об'єкт у цьому році, необхідні будуть додаткові витрати на охорону приміщення, його опалення та утримання.

Як результат, Володимир Гунчик ухвалив рішення щодо проведення спільної наради за участі представників місцевої влади, управління капітального будівництва облдержадміністрації, підрядників та засобів масової інформації, аби якнайшвидше вирішити питання, а також напрацювати конкретний план дій.

"Це проект, який ми робили спільно з Миколою Романюком протягом останніх трьох років, а 24 мільйони – це не такі великі кошти, при цьому ступінь готовності школи досить таки високий. Тому нарада, яка буде проведена, повинна розставити всі акценти. Гроші на будівництво будуть. Якщо їх не знайде місто, їх знайдемо ми. Позиція голови дуже проста: школа потрібна місту, тут повинні вчитися діти лучан і нам потрібно знайти компроміс і завершити будівництво до кінця року", – зазначив Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів