Поділитись:

"Ковбасні" підприємства не причетні до смороду в Луцьку

Четвер, 15 червня 2017, 13:14

У засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту взяли участь власники найбільших м'ясопереробних підприємств нашого міста: керівник ТМ "Дмитрук" Олег Дмитрук та директор ТзОВ "Забіяка" Олександр Хвещук.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Зі слів заступника міського голови Костянтина Петрочука, одне із джерел неприємного запаху – завод із виробництва біоетанолу ТзОВ "БІО ПЕК" – зупинило свою діяльність із 21 травня. Він запевнив, що з боку міської влади робиться усе можливе для виявлення та ліквідації джерел неприємного запаху. До цього процесу активно долучається громадськість міста. Також залучено представників Державної екоінспекції. Костянтин Петрочук додав, що м'ясопереробні підприємства зливають виробничі стоки у міську каналізацію на вулиці Мамсурова згідно з договорами та у години, затверджені виконкомом міської ради. Відтак, вони не можуть бути причиною неприємного запаху.

Керівник ТМ "Дмитрук" Олег Дмитрук розповів, що на підприємстві постійно контролюють рівень виробничих стоків. Невдовзі планують запустити у роботу очисні споруди замкнутого типу, оскільки вивозити відпрацьовану рідину автотранспортом є економічно невигідно.

Олександр Хвещук, директор ТзОВ "Забіяка", додав, що очолюване ним підприємство має усі необхідні договори із КП "Луцькводоканал" на вивіз стоків. Окрім цього, ведуться роботи із будівництва очисних споруд, які планують здати в експлуатацію вже у серпні.

Представники відділу екології та КП "Луцькводоканал" також констатували, що відходи м'ясопереробних підприємств не є причиною неприємного запаху у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО У ЛУЦЬКУ РОБЛЯТЬ, АБИ ПОЗБУТИСЯ СМОРОДУ

Надрукувати
мітки:
коментарів